Yiyenin vücudunda ağrı sızı kalmıyor: İyi gelmediği hastalık yok! Süper meyvenin duyanları şaşırtan faydaları

Yiyenin vücudunda ağrı sızı kalmıyor: İyi gelmediği hastalık yok! Süper meyvenin duyanları şaşırtan faydaları
Süper meyve diye de bilinene Aronya’nın yüzlerce hastalığa çare olduğu son araştırmalarda görüldü. Haberimizde sizler için Aronya’nın faydalarını derledik.

Aronya, kuzey Amerika kökenli bir çalı türüdür ve güller sınıfına aittir. Soğuk iklimlere uyum sağlayabilen bu bitkinin meyveleri, kırmızı, mor veya siyah renklerde olabilir. Aronya meyvesi, antioksidanlar, C vitamini ve diğer besin maddeleri bakımından oldukça zengindir. Bu nedenle, aronya meyvesi süper meyve olarak adlandırılmaktadır.

Aronya meyvesi, taze olarak tüketilebileceği gibi, reçine, reçel, meyve suyu, şurup ve çeşitli tatlandırıcılarda da kullanılabilir. Ayrıca, aronya meyvesinin sağlık yararları nedeniyle bazı sağlık takviyelerinde de yer alabilir.

ARONYA MEYVESİNİN YARARLARI NELERDİR?

5e3292b67152d807f43e1148.webp

Aronya meyvesinin sağlık yararları, antioksidanlar açısından zengin olmasından kaynaklanmaktadır. Bu antioksidanlar, aronya meyvesine şu faydaları sağlar:

Aronya meyvesi, kan şekerini düşürmeye ve insülin direncini azaltmaya yardımcı olur. Böylece, diyabet riskini azaltır ve diyabetli kişilerin kan şekerini kontrol etmesine yardımcı olur .Aronya meyvesi, kanser hücrelerinin büyümesini ve yayılmasını engellemeye ve apoptoza (programlı hücre ölümü) yol açmaya yardımcı olur. Özellikle, aronya meyvesi, kolon, meme, prostat, akciğer, beyin ve cilt kanserine karşı koruyucu etki gösterir . Klorojenik asit, kanser tedavisinde kullanılan klinik çalışmalarda yer almaktadır.

Aronya meyvesi, bağışıklık sistemini güçlendirmeye ve vücudu bakteriyel, viral ve fungal enfeksiyonlara karşı korumaya yardımcı olur. Aronya meyvesi, özellikle üst solunum yolu enfeksiyonları, idrar yolu enfeksiyonları, mide ülseri ve diş çürüğüne neden olan mikroorganizmalara karşı etkilidir. Aronya meyvesi, metabolizmayı hızlandırmaya ve yağ yakımını artırmaya yardımcı olur. Ayrıca, aronya meyvesi, iştahı azaltmaya ve tokluk hissini artırmaya yardımcı olur. Böylece, aronya meyvesi, kilo verme ve obezite ile ilişkili sağlık sorunlarını önleme konusunda faydalıdır .

ARONYA MEYVESİ NASIL YENMELİDİR?

Uzmanlar, Aronya tüketirken dikkat edilmesi gereken bazı önemli noktalar olduğundan bahsediyor. Aronya’nın dengeli beslenmenin bir parçası olarak ölçülü bir şekilde tüketilmesi gerektiğini vurgulayan uzmanlar, daha önce hiç aronya yenmediyse az az yenmesi gerektiğini ve eğer alerji durumu olursa yenilmemesi gerektiğini ifade ediyorlar.

Kaynak:Haber Merkezi

Bu haber toplam 167 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.