Vakalar Artıyor, Uzmanlar Uyarıyor: Kalabalıkta Maske Takın

Vakalar Artıyor, Uzmanlar Uyarıyor: Kalabalıkta Maske Takın
 hozathaber.com Yazı İşleri Müdür
Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, günlük koronavirüs vaka sayısının 50 bin civarında olduğunu, günlük 22 kişinin yaşamını yitirdiğini kaydederek, "Bu rakamlar azımsanacak rakamlar değil. Bu yüzden mutlaka maskemizi kalabalık olan yerlerde takmalıyız" dedi.

Prof. Dr. Mustafa Necmi İlhan, Sağlık Bakanlığının haftalık COVID-19 tablosundaki verilere dayanarak yaptığı açıklamada, Türkiye'de günlük vaka sayısının ortalama 50 bin civarında olduğunu ve günlük ortalama 22 kişinin hayatını kaybettiğini belirtti. Bu rakamların ciddi olduğunu vurgulayan İlhan, özellikle risk grubundaki vatandaşların etkilenme oranının arttığını ifade etti.

Özellikle risk grubundaki bireylerin koronavirüsü daha ağır geçirme ve hastaneye yatış oranlarının yüksek olduğunu dile getiren İlhan, vatandaşları bireysel önlemleri almaya çağırdı. Bu önlemler arasında maske kullanımı, kalabalık ortamlardan kaçınma ve ortamların havalandırılmasına dikkat etme gibi tedbirler yer alıyor.

hastalikk.jpg

İlhan ayrıca, bayram sonrasında vaka sayısının artabileceğini ve insanların bir araya gelme eğilimlerinin bu artışta etkili olabileceğini belirtti. Bununla birlikte, Omicron varyantının bulaştırıcılığının yüksek olmasıyla birlikte vakaların düşmesinin ancak bireysel önlemlerin artırılması ve varyantın bulaştırıcılığının azalmasıyla mümkün olabileceğini ifade etti.

Son olarak, İlhan, maske zorunluluğuyla ilgili olarak sağlık kuruluşları dışındaki alanlarda zorunluluğun şu anda söz konusu olmadığını ancak vatandaşların kendi inisiyatifleriyle maske takmalarının önemini vurguladı.

Bu haber toplam 8 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.