Vücuttaki mikropları söküp atıyor! Tek bir elma yeterli... Padişahlar bile bu karışımı tüketiyorlarmış!

Vücuttaki mikropları söküp atıyor! Tek bir elma yeterli... Padişahlar bile bu karışımı tüketiyorlarmış!
Son dönemlerde doğal karışımlara yönelik ilginin artmış olması, geçmiş dönemlerde tüketilen doğal içeriklerin de sık sık sorgulanmasına aracılık etti. Uzmanlar, mikroplar ile savaşan eski bir karışımın detaylarını paylaştı.

Pandemi döneminde değeri daha da iyi anlaşılan güçlü bağışıklık sistemi, pek çok kişi tarafından önem verilen konu başlıkları arasında yer almaya başladı. Özellikle soğuk havaların etkili olmaya başladığı şu günlerde bağışıklık sistemlerini güçlendirerek hastalıklardan korunmanın yollarını arayan tüketiciler, doğal içerikli karışımlara yöneldi.

Bal, sarımsak, soğan, zencefil gibi besinlerin sıklık ile tüketilmeye başlandığı şu günlerde uzmanlardan önemli bir açıklama geldi. Zamanında Osmanlı padişahları tarafından sıklık ile tüketilen bir karışıma dikkat çeken uzmanlar, reçetenin detaylarını paylaştı.

MEVLANA DA TÜKETİYORMUŞ

sifa.webp

Osmanlı döneminden bu yana tüketilen birçok doğal karışım bulunuyor. İlaç sektörünün henüz gelişmediği ancak insanların bugüne kıyas ile çok daha uzun ve sağlıklı yaşadıkları dönemler hazırlanan karışımları sık sık araştıran tüketicilere, uzmanlardan önemli bir açıklama geldi. ‘Sirkencübin’ veya ‘Sirkengebin’ olarak adlandırılan şerbete dikkat çeken uzmanlar, söz konusu karışımın Mevlana Celaleddin Rumi tarafından da tüketildiğinin düşünüldüğünü ifade etti.

SİRKENGEBİN ŞERBETİ

Sirkengebin şerbetinin özellikle mikroplara karşı savaştığı ve dolayısı ile de bağışıklığı güçlendirerek hastalıklardan koruduğu düşünülür. 1 litre su, 1 su bardağı elma sirkesi ve 2- 3 yemek kaşığı çiçek balından oluşan şerbetin düzenli olarak tüketilmesi gerektiğini belirten uzmanlar, detayları paylaştı.

Tüm malzemelerin bir sürahide veya benzer bir kapta 2 saat kadar bekletilmeleri gerektiğini ifade eden uzmanlar, sonrasında ise şerbetin her gün bir bardak olacak şekilde yemeklerden sonra tüketilebileceğini belirtti. Şerbetin düzenli tüketimde vücuda sağladığı katkılar ise şu şekilde sıralandı:

- Enerji seviyesini yükseltir.

- Ağız kokusunu azaltır (Düzenli tüketimde tamamen yok eder).

- Gaz problemlerini ortadan kaldırır.

- Şişkinliği giderir.

- Bağışıklığı güçlendirir.

- Antioksidan içeriği sayesinde vücudun temizlenmesini sağlar.

- Boğaz enfeksiyonlarına karşı savaşır.

- Diş ve diş eti problemlerine iyi gelir.

Kaynak: Haber Merkezi

Kaynak:Haber Merkezi

Bu haber toplam 110 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.