Papaya: Bağışıklığı Güçlendiren Tropikal Mucize

Papaya: Bağışıklığı Güçlendiren Tropikal Mucize
 hozathaber.com Yazı İşleri Müdür
Her fırsatta doğal beslenmenin önemine dikkat çeken uzmanlardan, bu kez de özellikle kansere karşı önleyici etkiye sahip o meyveye ilişkin önemli açıklamalar geldi.

Sağlıklı ve kaliteli bir yaşam sürmek isteyen herkesin doğal ve dengeli beslenmesi gerektiğini savunan bilim insanları, bu şekilde bağışıklık sisteminin güçleneceğini ve dolayısı ile de hastalıklardan korunma oranının artacağını belirtti. Senelerdir beslenme alışkanlıklarının ciddi hastalıklara karşı negatif ve pozitif yönde etkili olduğunu ifade eden uzmanlar, son olarak bir meyvenin faydalarını gözler önüne seren çalışmaları ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu.

Doğal ve dengeli aynı zamanda da mevsiminde beslenmenin bağışıklık sistemini güçlendirdiğini ve tüketilen içeriğe göre değişmek ile birlikte bazı hastalıklara karşı korunma etkili olduğunu ifade eden uzmanlar, ‘papaya’ isimli meyveye dikkat çekti. İlk görünümde birçok kişi tarafından kavun olduğu düşünülen bu meyvenin birçok faydasını olduğunu belirten uzmanlar, milyonları ilgilendiren o faydaları peş peşe sıraladı.

PAPAYA NASIL BİR MEYVEDİR?

Ülkemizde henüz yaygın olarak bilinmeyen papaya, Meksika kökenli bir meyvedir. Tropikal bölgelerde yetişen bu meyve, özellikle Hindistan’da sıklık ile yetiştirilmektedir. Türkiye’de ise papaya yetiştiriciliği için tercih edilebilecek olan en ideal yerler Antalya ile Muğla’nın Datça ilçesidir. Görünüm olarak kavuna benzeyen papayanın tadı ise balkabağına benzer.

Papayanın seçimi, ideal tadın hissedilebilmesi açısından önemlidir. Bu neden ile papaya seçerken olgun olmasına özen gösterilmelidir. Bunun için de başparmağınız ile papayaya bastırdığınızda hafif bir çökmenin yaşandığını görmeniz gerekir.

PAPAYANIN FAYDALARI NELER?

5d10a300bf21442058c7000e.webp

Bağışıklık sistemini güçlendirdiği bilinen papayanın öne çıkan faydaları şu şekilde:

- Vitamin ve mineral açısından zengindir.

- Beta karoten içeriği sayesinde kansere yakalanma riskini düşürür.

- Düşük kalorili olduğu için diyet listelerinde yer alabilir.

- Tok tutar.

- Yüksek lifli içeriği sayesinde bağırsak sistemini düzenler.

- C vitamini bakımından zengin olduğu için hastalıklara karşı korur.

- Kötü kolesterolü düşürür.

- Kalp ve damar sağlığını destekler.

- Cildi gençleştirir.

- Kan şekerini düzenler. Bu özelliği sayesinde şeker hastaları tarafından tercih edilebilir.

"Papaya: Bağışıklığı Güçlendiren Tropikal Mucize Meyve"

Sağlıklı yaşam için doğru beslenmenin önemine vurgu yapan uzmanlar, mevsimine uygun ve dengeli beslenmenin bağışıklık sistemini güçlendirdiğini belirtiyor. Son çalışmalar, Meksika kökenli papaya meyvesinin birçok faydasını ortaya koyuyor. Olgun papayanın seçimi, düşük kalorisi, yüksek lif içeriği ve C vitamini zenginliğiyle dikkat çekiyor. Faydaları arasında kanser riskini düşürme, kalp sağlığını destekleme, cildi gençleştirme ve kan şekerini düzenleme gibi etkiler bulunan papaya, Türkiye'de henüz yaygın olarak bilinmese de sağlık bilincine katkı sağlayabilecek bir meyve olarak öne çıkıyor.

Bu haber toplam 288 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum