Uykusuzluk derdi çeken Tuncelililer iyi bilir! Bu belirtileri sakın görmezden gelmeyin!

Uykusuzluk derdi çeken Tuncelililer iyi bilir! Bu belirtileri sakın görmezden gelmeyin!
Sağlıklı bir yaşam için sadece vücut sağlığını korumak yetmez, uykunun da güzel ve yeterli alınması gerekiyor. Uykusuzluk sorunu, beraberinde birçok rahatsızlığı da getirir. İşte detaylar…

Sağlıklı bir vücut, sağlıklı ve uzun bir ömür için yapılması gerekenler arasında sağlıklı ve dengeli beslenmek, düzenli ve yeterli uyumak, yeteri kadar egzersiz yapmak ve hareket etmek vardır. Bu temelleri sağlayan kişiler, genellikle hem vücut hem de zihin sağlığını korumayı başarır. Sağlıklı bir yaşam için sağlıklı vücut yetmez, aynı zamanda uykunun da yeterli ve düzenli olması gerekir.

Düzenli uyku sağlanmadığında, vücutta ve zihinde birçok rahatsızlık ortaya çıkabilir. Günümüz şartlarında birçok kişi, sağlıklı beslenme ve düzenli uyku alışkanlıklarını yoğun ve hızlı tempodan dolayı ikinci plana bırakıyor. Ancak bu durum, insan sağlığını birçok yönden tehdit ediyor. Estetik, Plastik ve Rekonstrüktif Cerrahi Uzmanı Op. Dr. Güncel Öztürk, konuya ilişkin açıklama yaptı. İşte detaylar…

CİLT SAĞLIĞINI KORUR

Düzenli uyku, birçok cilt sorununun da ortadan kalkmasına yardımcı olur. Düzenli uyku cildin yenilenmesini ve kendini onarmasını sağlar. Yeterli uyku ile ciltte oluşan sivilce ve akneler, kırışıklıklar ve renk düzensizlikleri giderilebilir. Öte yandan sağlıklı beslenme ile alınan antioksidanlar da cilt sağlığının iyileşmesinde rol oynar.

KİLO KONTROLÜNÜ SAĞLAR

insomnia-uykusuzluk-nedir-3364.webp

Düzenli uyku, sağlıklı beslenme ile birleştiğinde kilo kontrolünü de sağlar. Yeterli uyku ile hormonlar dengelenir ve aşırı yemek yeme eğilimi azalır. Sağlıklı beslenerek ve düzenli uyuyarak dengeli bir şekilde kilo kontrolü sağlanabilir.

ENERJİ SEVİYESİNİ YÜKSELTİR

Düzenli uyku ile kişiler enerji seviyelerini yükseltir. Yorgun bedenin dinlendiği gibi zihnin de dinlendiği uykunun yeterli olması, gün içinde yüksek enerjiyi getirir. Doğru şekilde beslenerek enerji seviyesini artırmak mümkündür.

SAÇ VE TIRNAK SAĞLIĞI

Sağlıklı beslenme ve düzenli uyku ile aynı zamanda saç ve tırnakların da sağlıklı bir görünüme kavuşması sağlanabilir. Omega-3 yağ asitleri ve protein, vitaminler ile zengin bir diyet, düzenli uyku ile birleştirilerek saç ve tırnakların daha sağlıklı olmasına yardımcı olur.

Kaynak: Haber Merkezi

Kaynak:Haber Merkezi

Bu haber toplam 128 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.