Tuncelililer bu bitki çayını içerken iki kez düşünün! Gribi önlediği söyleniyordu, meğer tehlike saçıyormuş!

Tuncelililer bu bitki çayını içerken iki kez düşünün! Gribi önlediği söyleniyordu, meğer tehlike saçıyormuş!
Uzun yıllar boyunca özellikle gribe karşı koruma sağladığı için tüketilen bazı bitki çaylarının aslında gribi önlemediği ve bunun yanında tehlike saçtığı ortaya çıktı.

Havalar iyiden iyiye soğumaya başladı ve yurdun birçok bölgesinde kar yağışları başladı. Her yıl olduğu gibi bu yıl da havaların soğuması ile birlikte gribal enfeksiyonlara karşı insanlar önlemlerini almaya başladı. Bu noktada genellikle bitki çayları ön plana çıktığı için, gribi önlediği söylenen bazı bitki çayları da yeniden gündemde yer almaya başladı. Ancak uzmanlar, bazı bitki çaylarına karşı vatandaşları uyardı.

Tunceli ve çevresinde, Türkiye’nin hemen hemen her yerinde ve dünyanın birçok bölgesinde sıkça tüketilen bazı bitki çaylarının gribe karşı koruma sağladığı belirtiliyordu. Pek çok kişi de hastalıklara karşı önlem almak veya hastalandıktan sonra bu hastalıklardan kurtulmak için bitki çaylarından destek alıyordu. Ancak tüketilen bazı bitki çaylarının hastalığı önlemek bir kenara, sağlığı olumsuz yönde etkileyebildiği ortaya çıktı. Uzmanlar bu bitki çaylarına karşı uyarıyor! İşte detaylar…

KARACİĞER VE BÖBREKLERE ZARAR VEREBİLİYOR

istock-636749608-0.jpg

Soğuk havalarda birçok kişi özellikle hastalıklara karşı koruma sağladığını düşünerek bitki çaylarını tüketiyor. Ancak kontrolsüz ve ölçüsüz bir şekilde tüketilen bitki çayları, sağlığa yarardan çok zarar verebilir! Yapılan araştırmalar sonucunda bazı bitki çaylarının tüketilmesinin, kan sulandırıcılar ve pıhtı önleyici ilaçlar, aspirinler ile birleştiğinde karaciğer ve böbrek hasarına neden olabildiği ortaya çıktı.

UZMANLAR VATANDAŞLARI UYARDI

Uzmanlar, kronik hastalığı bulunanlar veya gribal enfeksiyonlara karşı ilaç kullanan vatandaşlar başta olmak üzere, insanları bitki çaylarının tüketimi konusunda uyardı. Uzmanlar bu noktada, söz konusu bitki çaylarının bir doktor kontrolünde tüketilmesi gerektiğini ifade ederken, bunun çok daha sağlıklı etkiler sağlayacağını bildirdi.

Tunceli’de ve diğer birçok ilde bitki çaylarının tüketimi gün geçtikçe artıyor. Ancak bu bitki çaylarının birçoğunun kontrolsüz ve ölçüsüz şekilde tüketimi, sağlığa yarardan çok zarar veriyor. Bu nedenle de bu çayların tüketiminde dikkatli olunması gerekiyor.

Kaynak: Haber Merkezi

Kaynak:Haber Merkezi

Bu haber toplam 132 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.