Tuncelili erkekler için aranan çare fındıkta bulundu! Günde 2 avuç fındık yiyen beyler…

Tuncelili erkekler için aranan çare fındıkta bulundu! Günde 2 avuç fındık yiyen beyler…
Bu kapsamda kuruyemişler de sağladıkları çeşitli faydalar ile öne çıkarken, bilim insanları tarafından yapılan araştırmada, fındığın erkek sağlığına etkisi dikkat çekti. Günde 2 avuç fındık yiyen erkeklerde… İşte detaylar…

Doğa, bizlere sunduğu sayısız besin ile birçok faydanın kapısını açıyor. Sağlıklı yaşam için doğal, düzenli ve dengeli beslenmek çok büyük bir öneme sahip. Bu besinler içerisinde akla genellikle ilk olarak yeşillikler, sebze ve meyveler gelse de kuruyemişler de insan sağlığına birçok açıdan çok büyük faydalar sağlıyor. Bilim insanları da bu kapsamda fındık üzerinde bir araştırma yaptı.

Erkeklerin sağlık bakımından en yaygın sorunlarından biri doğurganlık, yani kısırlık sorunu. Ülkemizde çok yaygın olmasa da kısırlık sorunu dünya genelinde oldukça yaygın. Ancak kısırlık sorunuyla başa çıkmak mümkün. Doğru tedavi yöntemlerinin yanı sıra doğru besinleri tüketmek, kısırlık sorununun ortadan kalkmasına yardımcı olabilir. Tunceli’de de sıkça tüketilen fındık, bu sorun karşısında en çok öne çıkan kuruyemiş olarak dikkat çekiyor. İşte detaylar…

DOĞURGANLIK VE KISIRLIK SORUNLARINA BİREBİR

s-7bf3d2a3e17c0edf84afb2133fddbbc6fedd78cb.webp

Bilim insanları tarafından yapılan bir araştırma, genç ve sağlıklı erkeklerde, günde 2 avuç fındık tüketiminin sperm kalitesini artırdığını ortaya koydu. Bu da doğal olarak erkeklerde doğurganlığın artması anlamına geliyor.

Kısırlık sorunu, çiftler arasında olumsuz etkilere neden olabiliyor. Bu durum fiziksel sorunların yanı sıra kişilerde duygusal bozulmalara, strese, depresyona, kaygı ve özgüven problemlerine neden olabiliyor. Kısırlığın artması ile birlikte artan çalışmalar, bu soruna karşı alınabilecek önlemleri de ortaya çıkarmaya devam ediyor. Fındık da bu önlemler arasında yer alıyor.

GÜNDE 2 AVUÇ YETERLİ

Kısırlığa karşı en etkili yöntemlerden biri olan fındık üzerinde Monash Üniversitesi’nden bilim insanları tarafından yürütülen araştırmada, uzmanlar kuruyemiş yemenin sperm sayısını ve kalitesini artırdığını tespit etti.

Çalışmanın yazarlarından biri olan Nicole Kellow, “Erkeklerin sperm kalitesinde önemli gelişmeler elde etmek için günde sadece 60-75 gram fındık tüketmek yeterli” ifadelerini dile getirdi.

Kaynak:Haber Merkezi

Bu haber toplam 126 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.