Tunceliler bu yemeği yerken dikkat edin! Kanser uzmanı uyardı, sakın suda haşlamayın!

Tunceliler bu yemeği yerken dikkat edin! Kanser uzmanı uyardı, sakın suda haşlamayın!
 hozathaber.com Yazı İşleri Müdür
Çorbadan salataya kadar birçok şekilde tüketilen brokoli nasıl hazırlanmalı? Uzmanlar vatandaşları uyardı. İşte detaylar…

Sağlıklı bir yaşam için doğru ve dengeli beslenme şart. Bu nedenle de besinlerin doğru şekillerde ve mümkünse mevsiminde tüketilmesi gerekiyor. Sağlığa pek çok faydası ile bilinen brokoli de içerdiği zengin besin değerleri ile birçok fayda sağlıyor. Vücuda sağladığı faydalar ile bilinen brokoli, yanlış hazırlandığında ise yarardan çok zarara neden olabiliyor.

Brokoli, son yıllarda birçok hastalığa karşı iyi gelmesi nedeniyle sıkça tüketilen sebzeler arasında yer almaya başladı. Ancak brokoli tüketirken dikkat edilmesi gereken unsurlar bulunuyor. Uzmanlar, brokolinin yanlış hazırlanması halinde çeşitli hastalık belirtilerinin ortaya çıkabileceğini dile getiriyor. Üstelik bu hastalıklar arasında kanser riski de bulunuyor. Vitamin ve antioksidan deposu olan brokoliyi hazırlarken bu yanlışı yapmayın. İşte detaylar…

BİRÇOK KANSER VAKASINDA ETKİLİ

maxresdefault.jpg

Brokoli, zengin vitamin ve antioksidan deposu olarak biliniyor. Bu özelliklerinin yanı sıra glukosinolatlar isimli ve etkili bileşenleri de içeren brokoli, içerdiği sülforafan ve indol 3 karbinol içerikleri ile birçok kanser vakasında etkisini gösterdi. Yapılan çalışmalar, brokolinin bu içeriklerinin kolon, prostat, rektum, mide, meme ve akciğer kanseri vakalarında etkili olduğunu gösterdi.

UZMAN İSİM FAYDALARINI TEK TEK SAYDI

Beslenme ve Diyet Uzmanı Tuba Örnek, “Diğer faydaları ise antibiyotik özellik, kalp ve damar sağlığı koruyuc, kalp krizi önleyici, kolesterol düşürücü, tansiyon düşürücü. Aynı zamanda antioksidan, şeker hastalığı komplikasyonlarını önleyici etkileri bilimsel olarak tespit edilmiştir” dedi.

BROKOLİ NASIL HAZIRLANMALI?

Uzman isim Tuba Örnek, brokolinin doğru yöntemler ile hazırlanması gerektiğini ifade etti. Örnek, “Suyun içinde kaynatarak pişirdiğimiz brokoli tüm bu özelliklerini maalesef yitirmiş oluyor… Brokoli buharda birkaç dakikalık pişirmeyle veya çiğ tüketilmelidir.

Çiğ şekilde elde parçalayıp, 30 dakika bekledikten sonra zeytinyağı ve limon ile çok başarılı ve güçlü bir detoks hazırlanmış olur” sözlerini dile getirdi.

Bu haber toplam 84 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.