Tunceli’de kış kendini gösterdi, öksürük krizleri de başladı! Öksürüğe iyi gelen, balgam söktüren meyveler hangileri?

Tunceli’de kış kendini gösterdi, öksürük krizleri de başladı! Öksürüğe iyi gelen, balgam söktüren meyveler hangileri?
Kış aylarında en çok görülen sorunlardan biri olan öksürük problemi için şifalı meyveler araştırılıyor. Bu meyveler, özellikle balgam sorunu da varsa sağladıkları faydalar ile mucize etkiler yaratıyor. İşte detaylar…

Soğuk havalar yurdun dört bir yanında kendini hissettirmeye başladı. Birçok bölgede yılın ilk karı da düşerken, soğuk havaların gelmesiyle birlikte birçok kişiyi hastalık endişesi sardı. Zira soğuk havalar ile birlikte daha yaygın hale gelen salgın hastalıklar, günlük hayatı zorlu bir hale getirebiliyor. Ancak bu sorunlardan biri olan öksürüğe ve özellikle balgam sorunu olan öksürüğe karşı bazı meyveler mucizevi etkiler gösteriyor.

Kış ayları geldiğinde öksürük sorunu da eksik olmuyor. Buna bir de balgam sorunu eklendiğinde, öksürük krizleri kaçınılmaz oluyor. Gece uykularını neredeyse eziyete çeviren öksürük krizlerine karşı bazı meyveler yoğun etki gösteriyor. Öksürük çeşitleri farklı olsa da her öksürüğün şifalı bir meyvesi bulunuyor. Bu meyvelerin çoğu da Türkiye’de yetişiyor. İşte balgam söktüren, öksürüğe iyi gelen meyveler ve detaylar…

ÖKSÜRÜK KRİZLERİNE DİKKAT!

Soğuk havalar ile birlikte salgın hastalıklar da daha yaygın şekilde ortaya çıkmaya başladı. Bu hastalıklar, genelde beraberinde öksürük krizlerini de getirdiği için birçok kişi öksürük krizlerine karşı alabilecekleri önlemleri araştırmaya başladı. Öksürük krizlerinde balgam söktüren ve akciğerleri temizleyen meyveleri tüketmek bu noktada çok önemli.

AYVA

ayva-hangi-hastaliklara-iyi-geliyor-1200x900.jpg

Öksürük çeşitlerine karşı birçok meyve etkili çözüm sunuyor. Bu noktada örneğin ayva, mide ağrılarına iyi geldiği gibi öksürük krizlerine de iyi geliyor ve boğazı rahtalatıyor. Öte yandan ayva, ishale ve göz rahatsızlıklarına da iyi geliyor.

KARA TURBUN

Bir diğer yandan balgam söktürme özelliği ile bilinen kara turbun da öksürük krizlerinin giderilmesine yardım ederken, saç ve tırnak sağlığına da iyi geliyor. Sindirimi kolaylaştıran kara turbun, vücut direncini de artırır. Bu meyveleri tüketmek, soğuk havalarda öksürük krizlerini aşmanıza yardımcı olur.

Kaynak: Haber Merkezi

Kaynak:Haber Merkezi

Bu haber toplam 110 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.