Tunceli’de en çok tüketilen besinlerden biri! Günde 1 porsiyonu kanserle resmen savaşıyor!

Tunceli’de en çok tüketilen besinlerden biri! Günde 1 porsiyonu kanserle resmen savaşıyor!
 hozathaber.com Muhabiri
Kanser riskinden uzaklaşmak isteyenlerin beslenme adımlarına da dikkat etmesi gerekiyor. Günde 1 porsiyon tüketildiğinde, bu besin kansere resmen savaş açıyor! İşte detaylar…

Kanser, günümüzde dünya genelinde en yaygın şekilde görülen hastalıklardan biri. Ölümcül olabilen bu hastalık, özellikle erken teşhis ile tedavi edilebilir. Ancak yine de kanser riskine karşı insanların tedbirli olması gerekiyor. Bu kapsamda birçok konuya dikkat edilebilir ve beslenme adımları da bunlar arasında yer alır. Beslenme alışkanlıklarınızı düzenleyerek kanser riskini azaltabilirsiniz.

Kanser hastalığının ortaya çıkmasında tütün ürünü alışkanlıkları gibi kötü bağımlılıklar, hareketsizlik ve sağlıksız beslenme gibi etkenler rol oynayabilir. Kanser riskinden uzak kalmak için beslenme adımlarına özen gösterenler, antikanser özellikleri olan ve aynı zamanda sağlığa çeşitli faydaları olan gıdaları tüketenler, bu sayede kansere yakalanma risklerini en aza indirebilir. Bu besinler arasında, Tunceli’de de bolca tüketilen turp yer alır. İşte detaylar…

İLTİHAP OLUŞUMUNU ENGELLER

656046b2f9665a901aac4235.webp

Kök sebze grubunda yer alan ve besin değeri oldukça yüksek bir gıda olan turp, sağlığa birçok fayda sağlar. Ateş düşürücü etkisi olan turp aynı zamanda tahriş olan boğazın yumuşatılmasına katkı sağlarken, safra akışını da düzenler ve iltihap oluşumunun engellenmesinde rol oynar.

GÜNDE YARIM BARDAK YETERLİ!

Yarım fincan dilimlenmiş turp, yaklaşık 12 kaloriye sahiptir ve neredeyse hiç yağ içermez. Bu da sağlığa birçok fayda sağlar. Güçlü bir antioksidan olan ve C vitamini bakımından zengin olan turp, sadece yarım bardak porsiyonla günlük ihtiyacınızın yüzde 14’ünü tek başına karşılar.

C vitamini, vücuttaki serbest radikaller ile mücadele eder ve yaşlanma etkilerini azaltır. Aynı zamanda sağlıksız yaşam alışkanlıkları ve çevresel toksinlerin neden olduğu hücre hasarının da azaltılmasına katkı sağlar.

TAM BİR KANSER SAVAŞÇISI!

Turp, bu faydalarının yanında güçlü bir kanser savaşçısıdır. Turp suyla temas ettiğinde “izotiyosiyanat” adı verilen kanser önleyici bileşiklere dönüşen maddeler içerir ve bu bileşikleri, kanserojen maddelerin vücuttan atılmasını sağlar. Böylece turp, vücutta tümör oluşumunun engellenmesinde rol oynar ve bazı kanser hücrelerinin yok edilmesine katkı sağlar.

Bu haber toplam 118 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.