Tunceli ve çevresinde bol bol tüketilen mandalinayı meğer yanlış yiyormuşuz! Bu şekilde tüketenler dikkat!

Tunceli ve çevresinde bol bol tüketilen mandalinayı meğer yanlış yiyormuşuz! Bu şekilde tüketenler dikkat!
Türkiye’de bol bol tüketilen mandalina, C vitamini deposu olarak kış aylarının vazgeçilmez meyveleri arasında yer alıyor. Ancak kış günlerinde mandalinanın dozunu kaçıranları bir tehlike bekliyor olabilir, dikkat! İşte detaylar…

Mandalina, bir C vitamini deposu olarak soğuk kış dönemlerinde en çok tüketilen meyveler arasında yer alıyor. Özellikle de portakal ile birlikte sıkça tüketilen, Tunceli ve çevre illerinde çok rağbet gören, Akdeniz ikliminde bolca yetişen ve Türkiye genelinde insanların en sevdiği meyveler arasında yer alan mandalina, dozu kaçırıldığında sağlığı tehdit edebiliyor. Bu nedenle soğuk kış günlerinde mandalina yerken bunlara dikkat etmeniz gerekiyor!

Tadı lezzetli, sağlığa faydaları kıymetli olan mandalina, en çok tercih edilen C vitamini deposu olan meyveler arasında yer alıyor. Ancak kış günlerinde 2-3 mandalinayı birden yiyenler, vitamin almak isterken neredeyse kendini zehirleyebilir! Mandalina tüketiminde bu adımlara dikkat edilmemesi durumunda, meyveden fayda almak yerine zarar alabilirsiniz! Tunceli ve çevresinde çok sık tüketilen bu meyveyi yerken bu adımlara dikkat! İşte detaylar…

MANDALİNAYI BU ŞEKİLDE YERSENİZ…

shutterstock-536279932-custom-001.jpg

Mandalinayı eğer peş peşe tüketiyorsanız, hata ediyor olabilirsiniz. Kişilerin C vitamini veya diğer besin değerlerine olan ihtiyacı farklılık gösteriyor olabilir ancak arka arkaya bolca mandalina tüketmek, faydadan çok zarara neden olabilir. Zira mandalinayı peş peşe bolca tüketmek, meyveden sadece şeker alınmasına neden olur. Lif yapısı ve C vitamini özellikleri ile mandalinanın doğru şekillerde tüketilmesi gerekiyor.

Mandalina, içerdiği zengin C vitaminin yanı sıra diğer besin ögeleri ile birlikte bağışıklığın güçlenmesini ve vücut direncinin artmasını sağlıyor. Ancak mandalinanın tüketim miktarı bu noktada çok önemli. Dozunda ve doğru şekillerde tüketilen mandalina, vücuda çokça fayda sağlıyor. Ancak dozu kaçırmak, zarara neden olabilir.

CİLT SORUNLARINA NEDEN OLABİLİR

Mandalina arka arkaya tüketildiğinde sadece şeker alınmasına neden olabildiği için zarara dönüşebiliyor. Birden fazla mandalina tüketmek, alerjik reaksiyonlara, ciltte dökülmelere, deride kızarıklıklara ve kaşıntı gibi cilt rahatsızlıklarına neden olabilir. Bu rahatsızlıkların önüne geçmek için, her besinde olduğu gibi mandalina tüketiminde de dozu iyi ayarlamak gerekiyor.

Kaynak: Haber Merkezi

Kaynak:Haber Merkezi

Bu haber toplam 145 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.