Tüm kozmetik ürünlerinizi çöpe atın! Bu bitki hem cildinizi hem de saçlarınızı onaracak! Üstelik evde yetiştirmek de mümkün

Tüm kozmetik ürünlerinizi çöpe atın! Bu bitki hem cildinizi hem de saçlarınızı onaracak! Üstelik evde yetiştirmek de mümkün
 hozathaber.com İnternet Editörü
Kozmetik ürünlerinden vazgeçemeyenlere işin uzmanlarından doğal bir tavsiye geldi. Kimyasal içerikli ürünleri çöpe attıran o tavsiye ile hem saçlarınızı hem de cildinizi yenileyeceksiniz.

Cilt ve saç güzelliği, bir kişinin kendi bakımı ve görünümü adına en çok dikkat ettiği başlıklar arasında yer alır. Parlak bir cilt, uzun ve bakımlı saçlar, kişinin fiziksel görünümünü iyleştirdiği gibi psikolojik açıdan da iyi hissetmesine aracılık eder.

Günümüz gelişen kozmetik sektöründe hem cilt hem de saç için üretilmiş olan birçok ürüne erişim sağlamak mümkündür. Ancak o ürünlerin içerikleri çoğu zaman birçok kişiyi kuşkuya düşünür. Bu noktada önemli tavsiyelerde bulunan uzmanlar, özellikle kimyasal içerikli kozmetik ürünlerinin faydadan çok zarara sebep olduğunu vurguladı.

İçeriğinden emin olunmayan ürünlerin kesinlikle kullanılmamaları gerektiğini belirten uzmanlar, son dönemlerin en popüler bitkilerinden olan aloe veraya dikkat çekti. Sağlık açısından birçok faydası bulunan bu bitkinin cilt ve saç üzerinde de etkili olduğunu belirten uzmanlar, bitkinin özelliklerini sıraladı.

ALOE VERA NEDİR, EVDE NASIL YETİŞTİRİLİR?

dogal-sifa-kaynagi-aloe-vera-ned-fjg4-cover.webp

Alternatif tıpta sıklık ile kullanılan aloe vera bitkisi, sıcak ve kuru iklimlerde yetişen kaktüs benzeri bir bitki olarak bilinir. Tedavilerin yanı sıra kozmetik sektöründe de kullanılan bu bitkinin geçmişinin 6 bin yıl öncesine kadar dayandığı bilinir.

“Ölümsüzlük bitkisi” olarak da anılan aloe vera, evde de kolaylıkla yetiştirilebilir. Güneş ışığı alan bir noktaya koyulması durumunda ortama hızla adapte olabilen bu bitkinin bakımı da oldukça basittir. Kaktüs benzeri bir bitki olduğu için aloe verayı yazın 2- 3 haftada bir kışın ise daha uzun aralıklar ile sulamak yeterlidir.

HEM CİLDİ HEM SAÇLARI NEMLENDİRİR

Aloe veranın içerisinde bulunan jel kısım hem cilt hem de saç sağlığı üzerinde etkilidir. Aloe vera kullanımında diğer bakım malzemelerinde olduğu gibi saatlerinizi ayırmanıza da gerek yoktur. Tek yapmanız gereken jel kısmı çıkarıp bir blenderda sıvı hale getirmek. Elde ettiğini aloe vera suyunu doğal yağlar ile çeşitlendirerek saçlarınıza ve cildinize uygulayabilirsiniz.

Bu haber toplam 107 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.