Romatizma ağrıları buraya kadar! 4 adımda dizleriniz ilk günkü gibi olacak…İşte yapmanız gerekenler

Romatizma ağrıları buraya kadar! 4 adımda dizleriniz ilk günkü gibi olacak…İşte yapmanız gerekenler
Romatizma, eklemlerde iltihaplanma, ağrı ve sertlik gibi belirtilere neden olan bir hastalıktır. Bazı beslenme yöntemleri sayesinde bu ağrıları en aza indirebilirsiniz.

Ağrılarının nedenleri tam olarak bilinmeyen romatizmada, genetik, çevresel ve bağışıklık sistemi ile ilgili faktörlerden kaynaklanabilir. Romatizma ağrılarını önlemek veya hafifletmek için, beslenme alışkanlıklarınızda bazı değişiklikler yapmanız gerekebilir.

Üzerinde çok fazla araştırma yapılmış olsa da bu rahatsızlık için kesin tanı konulamıyor ama rahatsızlığı azaltmak için yapabileceğiniz bir şeyler var. İşte romatizma ağrılarına karşı size yardımcı olabilecek bazı besinler ve içecekler:

SICAKLIK ARTIRAN BAHARATLAR

Zencefil, zerdeçal, tarçın gibi baharatlar, yemeklerinize hem lezzet hem de sağlık katar. Bu baharatlar, antiinflamatuar (iltihap önleyici) özelliklere sahiptir ve vücut ısısını artırarak kan dolaşımını hızlandırır. Bu sayede, eklemlerdeki iltihaplanma ve ağrı azalır. Bu baharatları, çay, süt, çorba, salata, pilav gibi farklı yiyeceklere ekleyerek tüketebilirsiniz.

SEBZELİ ÇORBALAR VE GÜVEÇLER

shutterstock-687543766.webp

Havaların soğumasıyla birlikte, sıcak ve doyurucu çorbalar ve güveçler pişirmek hem midenizi hem de eklemlerinizi rahatlatabilir. Sebzeler, yağsız proteinler ve kemik suyu gibi malzemelerle hazırlanan bu tarifler, eklemlerinize iyi gelen vitamin, mineral ve kolajen içerir. Ayrıca, sıcaklıkları sayesinde vücudunuzu ısıtır ve artrit ile ilişkili sertliği hafifletir.

OMEGA-3 ZENGİNİ BALIKLAR

Omega-3 yağ asitleri, iltihaplanmayı azaltan ve bağışıklık sistemini güçlendiren bir besin grubudur. Omega-3 yağ asitleri açısından zengin olan yağlı balıklar ( somon, uskumru, sardalya gibi ), romatizma ağrılarını hafifletmeye yardımcı olabilir. Haftada en az iki kez balık tüketmeye özen gösterin. Eğer bitki bazlı bir diyet uyguluyorsanız, keten tohumu ve ceviz gibi omega-3 kaynaklarına yönelebilirsiniz.

BİTKİSEL ÇAYLAR

Kahve, çoğumuz için güne başlamanın en iyi yolu olsa da, romatizma ağrılarınız varsa, bitkisel çaylara geçmeniz daha faydalı olabilir. Papatya, biberiye, ısırgan otu gibi bitkisel çaylar, hem sıcaklıkları hem de antiinflamatuar ve yatıştırıcı özellikleri sayesinde, romatizma rahatsızlığına iyi gelebilir. Günde birkaç fincan bitkisel çay içerek, eklemlerinizi daha da rahatlatabilirsiniz.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı (İHA)

Bu haber toplam 208 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.