Prof. Dr. Canan Karatay açıkladı: Şeker hastalığı ve kanserin tedavisi bu besinde! Her gün 20 – 40 tane yenmeli…

Prof. Dr. Canan Karatay açıkladı: Şeker hastalığı ve kanserin tedavisi bu besinde! Her gün 20 – 40 tane yenmeli…
 hozathaber.com Muhabiri
Sağlıklı beslenme konusunda çarpıcı açıklamalarıyla gündemden düşmeyen Prof. Dr. Canan Karatay’dan şeker hastalığına çözüm önerisi geldi. Karatay, kanser ve şeker hastalığına karşı en etkili besinleri açıkladı…

Muğla Milas’ta düzenlenen Zeytin Hasat Şenliği’ne katılan ünlü isimler arasında Prof. Dr. Canan Karatay da vardı. Bu yıl dördüncüsü düzenlenen şenlikte önemli açıklamalar yapan Karatay, milyonların gündeminde yer alan hastalığın tedavisini açıkladı. Pek çok kişiyi pençesi altına alan hastalığın yanlış beslenmeden kaynaklandığını belirten Prof. Dr. Canan Karatay’dan beslenme tavsiyesi geldi.

Milas’taki Zeytin Hasat Şenliği’ne katılan Prof. Dr. Canan Karatay sağlık konusundaki çarpıcı açıklamalarına bir yenisini daha ekledi. Şenlikte soruları cevaplayan uzman isim şeker hastalığına ayrı bir parantez açtı. Karatay, özellikle göbeği yağlı ve bel çevresi geniş olanların şeker hastası olduğunu vurguladı.

ŞEKER HASTALIĞI VE KANSERE KARŞI EN ETKİLİ BESİN

Şeker hastalığı, milyonlarca kişinin gündeminde yer alırken Prof. Dr. Canan Karatay’dan bitkisel tedavi önerisi geldi. Şeker hastalığının nedenleri arasında çevresel faktörler ve sağlıksız beslenme yer alıyor. Uzman isim, şeker hastalığının tedavisinde ve önlenmesinde nasıl beslenilmesi gerektiğini açıkladı.

Prof. Dr. Canan Karatay, katıldığı şenlikte konferans eşliğinde önemli tavsiyelerde bulundu. İç Hastalıkları ve Kardiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, zeytinin doğal antibiyotik olduğunu vurguladı. Karatay’a göre herkes gün içinde 20 – 40 adet arasında zeytin tüketmesi gerekiyor.

DOĞAL ZEYTİNYAĞI NASIL TÜKETİLMELİ?

img-1256.webp

Zeytin tüketimi sayesinde meme kanseri başta olmak üzere tüm kanser türlerine karşı vücudu korumak mümkün oluyor. Prof. Dr. Canan Karatay, şeker hastalarına seslenirken zeytin tüketimine dikkat çekti. Zeytinin şeker oranını düzenlediğini söyleyen Karatay, dinç olmak için zeytin tüketilmesini önerdi.

Prof. Dr. Canan Karatay ayrıca şeker hastalığının ırsi olmadığını ve bunu önlemek için virjin zeytinyağı tüketilmesi gerektiğini söyledi. Virjin zeytinyağı, soğuk sıkım olup içinde hiçbir katkı maddesi barındırmıyor. Karatay’a göre fabrikadan çıkmayan, trans yağ ilavesi olmayan sızma zeytinyağının tüketilmesi önem taşıyor.

Bu haber toplam 277 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.