Meteoroloji uyardı: O illerde kuvvetli yağışa dikkat...

Meteoroloji uyardı: O illerde kuvvetli yağışa dikkat...
Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün 10 Aralık 2023 hava durumu raporuna göre, Türkiye genelinde hava parçalı ve çok bulutlu olarak başlayacak. Ancak gün içinde bazı bölgelerde yağış bekleniyor. İşte 10 Aralık 2023 hava durumu özeti:

Soğuyan hava yurt genelinde etkisini hissettirirken, Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM) tarafından güncel hava durumu tahminleri açıklandı.

Hava Sıcaklığı Daha Da Düşecek!

Batı kesimlerde mevsim normalleri civarında seyrederken, doğu bölgelerde normallerin 3-5 derece üzerinde olacak.

Kuvvetli Yağışlara ve Rüzgara Dikkat!

  • Genellikle güney ve doğu, Karadeniz kıyılarında kuzeyli yönlerden hafif, ara sıra orta kuvvette rüzgar bekleniyor.
  • Batı Karadeniz kıyılarında batı ve kuzeybatı, Orta ve Doğu Karadeniz'in iç kesimlerinde güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli (40-60 km/saat) esecek.

Tedbiri Elden Bırakmayın!

Yağışların etkili olduğu bölgelerde su baskını, ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli olun.

yagis.webp

BÖLGELERE GÖRE HAVA DURUMU TAHMİNİ İSE ŞÖYLE;

Marmara Bölgesi: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, akşam saatlerinde Çanakkale'nin güney kesimlerinde hafif sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Ege Bölgesi: Parçalı ve yer yer çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra Güney ve Kıyı Ege'nin sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların gece saatlerinde Muğla çevrelerinde yer yer kuvvetli olması bekleniyor.

Akdeniz Bölgesi: Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Akdeniz'in doğusu ile öğle saatlerinden sonra Batı Akdeniz ve Mersin çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Gece saatlerinde Antalya'nın batı kıyı kesiminde yer yer kuvvetli yağışlar olabilir.

İç Anadolu Bölgesi: Parçalı ve yer yer çok bulutlu bir gün geçirecek.

Batı Karadeniz Bölgesi: Parçalı ve çok bulutlu, ilk saatlerde Sinop, Zonguldak ve Bartın çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Orta ve Doğu Karadeniz Bölgesi: Parçalı ve çok bulutlu, Doğu Karadeniz'in doğusu ile ilk saatlerde Samsun ve Ordu çevrelerinin yağışlı geçeceği tahmin ediliyor.

Doğu Anadolu Bölgesi: Parçalı çok bulutlu ve yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Sabah ve öğle saatlerinde bölgenin kuzeydoğusunun yükseklerinde karla karışık yağmur ve kar bekleniyor.

Güneydoğu Anadolu Bölgesi: Parçalı ve çok bulutlu, bölgenin kuzeyi ile ilk saatlerde Gaziantep ve Kilis çevrelerinin yağmur ve sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor

Kaynak:Haber Merkezi

Bu haber toplam 2117 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.