Kuzey Yarımküre için Uyarı: DSÖ, Solunum Yolu Enfeksiyonlarına Dikkat

Kuzey Yarımküre için Uyarı: DSÖ, Solunum Yolu Enfeksiyonlarına Dikkat
 hozathaber.com Muhabiri
DSÖ'den Açıklama: JN.1 Varyantının Küresel Halk Sağlığındaki Risk Düşük

Dünya Sağlık Örgütü (DSÖ), JN.1 varyantının küresel halk sağlığı için düşük bir risk oluşturduğunu belirterek, ancak kuzey yarım kürede kış mevsiminin başlamasıyla solunum yolu enfeksiyonlarının artabileceğine dikkat çekti. DSÖ'nün yaptığı yazılı açıklamada, JN.1'in risk değerlendirmesinin sürekli olarak izlendiği ve gerektiğinde güncelleneceği ifade edildi.

Açıklamada, mevcut Kovid-19 aşılarının JN.1 ve diğer SARS-CoV-2 varyantlarına karşı etkili olduğu vurgulanarak, ciddi hastalık ve ölümleri önlemeye devam ettiği belirtildi. Özellikle kış aylarında solunum yolu enfeksiyonlarının artabileceği uyarısıyla birlikte, enfeksiyon ve ciddi hastalıklara karşı alınması gereken önlemler sıralandı.

kuzey-yarimkure-icin-uyari-dso-solunum-yolu-enfeksiyonlarina-dikkatt.jpg

Açıklamada, kalabalık ve kapalı alanlarda maske kullanımı, güvenli mesafeyi koruma, düzenli el yıkama, yüksek riskli kişilere Kovid-19 ve grip aşıları yapılması, belirti gösteren kişilere test yapılması gibi önlemlerin vurgulandığı ifade edildi. DSÖ, halkı bu tedbirleri almaya çağırarak, salgının kontrol altına alınmasında bireylerin sorumluluklarını hatırlattı.

JN.1'in önceki BA.2.86 alt türev varyantlarından biri olduğu hatırlatıldı. DSÖ, sürekli olarak yeni varyantları izleyerek, halk sağlığını korumak adına gerektiğinde güncellemeler yapmaya devam edeceğini belirtti.

Bu haber toplam 12 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.