İslam’da da yeri var! O meyveyi yiyen hastalık nedir bilmiyor… Şimdi tam mevsimi, sofralarınızdan eksik etmeyin

İslam’da da yeri var! O meyveyi yiyen hastalık nedir bilmiyor… Şimdi tam mevsimi, sofralarınızdan eksik etmeyin
 hozathaber.com İnternet Editörü
Kur’an-ı Kerim’de ismi 3 kere geçen mucizevi meyve narın faydalarına dikkat çeken uzmanlar, bu meyvenin sofralardan eksik edilmemesi gerektiğini bildirdi. Peki, narı bu denli kıymetli kılan ne? İşte ayrıntılar…

Yeterli beslenmenin yanı sıra mevsim meyve ve sebzeleri ile beslenmenin de insan sağlığı açısından oldukça önemli olduğunu belirten uzmanlar, kış aylarında bağışıklık sistemine ek olarak özen gösterilmesi gerektiğini ifade etti.

Havaların soğumaya başlaması ile birlikte yaygın olarak görülen gribal hastalıklardan korunmak için özellikle C vitamini ağırlıklı beslenilmesi gerektiğini belirten uzmanlar, nara dikkat çekti. Narın, düzenli tüketilmesi durumunda yaşam kalitesini artırdığını ifade eden uzmanlar, efsane meyvenin öne çıkan faydalarını sıraladı.

ESKİ DÖNEMLERDEN BU YANA TÜKETİLİYOR

quos2-1695648929-9184.webp

Türkiye’de 15 cinsi bulunan narın mucizevi faydalarının olduğunu belirten Prof. Dr. Aysun Bay Karabulut, bu meyvenin geçmişten bu yana tüketildiğini ifade etti. Anavatanı İran olan bu meyvenin Orta Doğu, Hindistan ve Kafkasya’da da yetiştirildiğini belirten Karabulut, meyvenin faydalarını sıraladı.

Narın tam bir antioksidan kaynağı olduğunu belirten Karabulut, sözlerine şu şekilde devam etti: “antik mitolojilerde yaşayan halk efsanelerine dek uzanan geniş bir kronoloji hattı üzerinde ilgi çekici bir söylence kültürüne kaynaklık eden nar, yüzlerce yıldır; hayat, sağlık, rüya tabirleri, doğurganlık, uzun ömür, cesaret, bereket, güç, ahlak, ölümsüzlük, maneviyat ve bilginin sembolü olarak insan imgelemini beslemiştir.”

HER DERDE DEVA

Narın düzenli tüketilmesi durumunda tansiyon düşürücü etkiye sahip olduğunu belirten uzman isim, ayrıca bu meyvenin tam bir kalp dostu olduğunu ifade etti. Narın yalnızca kendisinin değil suyunun da şifa dağıttığını belirten Karabulut, bir bardak nar suyunda bulunan antioksidan miktarının on bardak yeşil çayda veyahut da portakal suyunda bulunan miktar ile eşit olduğunu ifade etti.

Narda 124 farklı çeşit fitokimyasalın olduğunu belirten Karabulut, bu meyvenin ayrıca karbonhidrat, protein, fosfor, demir ve kalsiyum açısından da zengin olduğunu ifade etti. Yanı sıra B1, B2 ve C vitaminlerinin de narda bolca bulunduğunu belirten Karabulut, “Sağlıklı yaşamın sırrı ve uzun yaşam için gerekli olan omega 5 içererek kalp ve ruh sağlığı için önemli bir antioksidan olduğunu da not edelim” ifadelerini kullandı.

Bu haber toplam 178 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.