Hastanelerin Acil Servisleri Dolup Taşıyor: Koronavirüs Benzeri Şikayetlerde Artış

Hastanelerin Acil Servisleri Dolup Taşıyor: Koronavirüs Benzeri Şikayetlerde Artış
Havaların Soğumasıyla Birlikte Hastanelerin Acil Servisleri Dolup Taşıyor: Yeni Salgın Endişesi Artıyor

Ülkemizde havaların soğumasıyla birlikte hastanelerin acil servislerinde yoğunluk yaşanıyor. Özellikle şikayetlerin koronavirüs süreciyle benzerlik göstermesi, yeni bir salgın endişesini beraberinde getiriyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, konuyla ilgili önemli bir açıklama yaptı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, artan vakalarla ilgili yaptığı paylaşımda, solunum yolu hastalıklarının sıkça görüldüğü bir mevsimde olduklarını belirtti. Koca, "En önemli artışı, nezle dediğimiz enfeksiyonlarda görüyoruz. Soğuk havaların başlamasıyla kapalı ortamda geçirdiğimiz süre arttığı için nezle daha hızlı yayılıyor." şeklinde açıklamada bulundu.

Bakan Koca, paylaşımında ayrıca, Hacettepe Üniversitesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Prof. Dr. Serhat Ünal'ın hastalığın bulaşmasını önlemek için alınması gereken önlemleri anlatan bir videoya da yer verdi.

Prof. Dr. Serhat Ünal, solunum yolu enfeksiyonlarının üst ve alt solunum yolu enfeksiyonları olarak ikiye ayrıldığını belirterek, bu mevsimde özellikle üst solunum yolu enfeksiyonlarında artış yaşandığını ifade etti. Nezlenin soğuk havaların etkisiyle kapalı alanlarda hızla yayılabildiğini belirten Ünal, sağlıklı yaşam kurallarına riayet etmenin ve sosyal mesafeye dikkat etmenin önemine vurgu yaptı.

Prof. Dr. Ünal, "Sağlıklı yaşam kurallarına riayet edilmesi, uykuya dikkat edilmesi, dengeli ve düzenli beslenilmesi, spor yapılması gibi temel sağlıklı yaşam kurallarına uymak, savunma sistemini güçlendirecektir." dedi. Ayrıca, hapşırma veya öksürme sırasında bir metre mesafe korumanın virüsün bulaşma riskini azaltacağını da belirtti.

Bu açıklamalarla birlikte, vatandaşlar nezle gibi solunum yolu enfeksiyonlarından korunmak için sağlıklı yaşam alışkanlıklarına dikkat etmeye ve sosyal mesafe kurallarına uymaya davet ediliyor.

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 10 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.