Günde 1 diş yiyene hastalık yaklaşamıyor! Çayıyla şifa dağıtan lezzet… Sarımsak çayının pratik tarifi

Günde 1 diş yiyene hastalık yaklaşamıyor! Çayıyla şifa dağıtan lezzet… Sarımsak çayının pratik tarifi
 hozathaber.com İnternet Editörü
Sarımsak, insanlık tarihi boyunca pek çok kültürde sağlık için kullanılan bir bitkidir. Sarımsağın faydaları saymakla bitmez. Ama pek çok kişi sarımsak çayını bilmez. İşte şifa deposu sarımsak çayının yapılışı.

Sarımsak bağışıklık sistemini güçlendirir, enfeksiyonlara karşı korur ve kan basıncını düzenler. Bunun yanında, kolesterolü düşürür, kalp ve damar sağlığını korur, kansere karşı koruyucu etki gösterir. Saç ve cilt sağlığını destekleyen sarımsak, zayıflamaya da yardımcı olur.

Sarımsağın bu kadar çok faydası olmasının sebebi, içerdiği zengin vitamin ve mineral bileşimidir. Sarımsak, içeriğinde B6, C, K vitaminleri, kalsiyum, demir, manganez, selenyum, bakır, çinko, fosfor barındırır. Ayrıca sarımsakta, magnezyum, potasyum, tiamin, riboflavin, omega 3 ve omega 6 yağ asitleri gibi pek çok besin öğesi de vardır. İşte sarımsak ile alakalı bilinmesi gerekenler.

SARIMSAK ÇAYININ PRATİK TARİFİ

en-dogan-antibiyotik-olan-sarimsak-cayinin-faydalari-nelerdir-sarimsak-cayi-nasil-yapilir-1604647079-9429.webp

Sarımsak, hem çiğ hem de pişmiş olarak tüketilebilir. Ancak sarımsağın en etkili şekilde kullanılması, çay olarak demlenmesidir. Sarımsak çayı yapmak için gerekli malzemeler şunlardır: 3 diş sarımsak, 3 parça zencefil, 1 tatlı kaşığı limon suyu ve isteğe bağlı olarak bal. Sarımsak çayı yapmak için şu adımları izleyin:

Zencefilleri robotla veya havan ile ezerek toz haline getirin. Toz haline getirdiğiniz zencefilleri 1,5 su bardağı su ile 2-3 dakika kaynatın. Sarımsakları havanda ezin ve kaynayan zencefilli suya ekleyin. Ocağın altını kapatın ve karışımı 10 dakika dinlendirin. Süzgeçten geçirerek bardağa alın ve limon suyu ekleyin. Aroması keskin gelirse balla tatlandırabilirsiniz.

SARIMSAK ÇAYI NEYE İYİ GELİR?

Sarımsak çayı, günde 1-2 bardak tüketilebilir. Ancak fazla tüketimi mide rahatsızlığı, baş ağrısı, alerji, kanama gibi yan etkilere neden olabilir. Bu yüzden sarımsak çayını sınırlı ve dengeli bir şekilde tüketmek gerekir. Sarımsak çayı, sarımsağın tüm faydalarını içeren bir içecektir. Sarımsak çayının faydaları şunlardır:

Bağışıklık sistemini güçlendirir ve soğuk algınlığı, grip, boğaz ağrısı, öksürük, bronşit gibi üst solunum yolu enfeksiyonlarına karşı korur. Kan basıncını ve kolesterol seviyesini düşürür, kan akışını iyileştirir ve kalp ve damar sağlığını korur. Metabolizmayı hızlandırır, yağ yakımını artırır ve zayıflamaya yardımcı olur.

Bu haber toplam 96 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.