Geceden ıslatmaya son! Usta aşçıların bu tarifi ile nohut yemeğiniz dakikalar içinde hazır! Tek yapmanız gereken…

Geceden ıslatmaya son! Usta aşçıların bu tarifi ile nohut yemeğiniz dakikalar içinde hazır! Tek yapmanız gereken…
Faydaları ile öne çıkan nohut ile ilgili işin uzmanlarından etkili bir tavsiye geldi. Usta aşçılar, nohudun bir gece önce ıslatılmadan da kolaylıkla pişirilebileceğini belirtti. İşte detaylar…

İnsan sağlığı üzerinde oldukça olumlu etkileri bulunan baklagiller arasında yer alan nohut, havaların soğumaya başlaması ile birlikte mutfaklarda pişmeye başladı. Tam bir kış yemeği olarak nitelendirilen nohudun her yaş grubu tarafından tüketilmesi gerektiğini belirten beslenme uzmanları, ayrıca nohut pişirme yöntemleri ile ilgili de bilgilendirmelerde bulundu.

Tadı pek çok kişi tarafından sevilse de pişirme süreci oldukça meşakkatli olduğu için çekimser yaklaşılan nohut, uzmanların ‘aşçılık sırrı’ dedikleri bir yöntem ile gündeme geldi. Usta aşçılar, nohut yemeğinin dakikalar içerisinde hazırlanmasını sağlayacak o tüyoyu paylaştı.

BU YÖNTEM ZAMAN KAZANDIRACAK

nohutyemegi-87gq-cover.webp

Bir gece önceden nohutları ıslatmak ile uğraşmak istemeyen, nohut yemeği yapmaya son anda karar veren kişiler için işin uzmanlarından önemli bir tavsiye geldi. Herkes tarafından geceden ıslatılarak hazırlanılan nohutlar için basit bir tüyo paylaşıldı.

Uzmanlardan gelen tavsiyelere göre nohut yemeği nohutları 24 saat önceden ıslatmadan da hazırlanabilir. Bunun için nohutları güzelce yıkayın ve üzerini aşacak kadar su ilave edin. Ortalama 50 dakika kadar kaynattığınız nohutları ocaktan alın ve tencerenin içine biraz limon sıkın.

Limon, nohudun daha hızlı yumuşamasını sağlayacak ve gaz etkisini yok edecek. Ayrıca nohudun kabukları da yemeğin içerisine dağılmamış olacak.

NOHUT YEMEĞİ HAZIRLIĞINDA ETKİLİ PÜF NOKTALARI

Nohut yemeği hazırlarken hem zamandan tasarruf etmenizi sağlayacak hem de yemeğin lezzetine lezzet ekleyecek bazı uzman tavsiyeleri şu şekilde:

  • Nohudu ne kadar iyi yıkarsanız, tuz ve tozlardan o oranda kurtulmuş olursunuz. Bu da nohudun şişmesine ve daha iyi pişmesine katkı sağlamış olur.
  • Vaktiniz varsa nohudu suda bekletin. Bunun için saatler öncesinden hazırlık yapmanıza gerek yok. Birkaç saat de olsa nohutları suda bekletmek, nohutların şişmesini sağlayacaktır.
  • Nohut pişirirken taze su kullanmaya özen gösterin.
  • Nohudu yüksek ateşte değil, daha kısık ateşte pişirin. Bu sayede hem kıvamı daha iyi tutturacak hem de yemeğin daha lezzetli olmasını sağlayacaksınız.

Kaynak: Haber Merkezi

Kaynak:Haber Merkezi

Bu haber toplam 86 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.