Canan Karatay’tan kebap severlere müjde: İstediğiniz kadar yiyin! Tek bir şartla…

Canan Karatay’tan kebap severlere müjde: İstediğiniz kadar yiyin! Tek bir şartla…
Beslenme uzmanı Prof. Dr. Canan Karatay, yine yapmış olduğu açıklama ile herkesi şaşırttı. Kebabın sağlıklı bir besin olduğunu söyleyen Karatay tek bir şartla istediğiniz kadar yiyin dedi.

Dr. Canan Karatay, yeni bir beslenme önerisiyle herkesin dikkatini çekti. Fast food düşmanı olarak bilinen Karatay, yeni önerilerini masaya yatırdı. İnsanlara diyetlerinden fazla tuzu çıkarmalarını öğütleyen Canan Karatay, şimdi de istedikleri kadar kebap tüketebileceklerini açıkladı.

Kebabı istediğiniz kadar yiyin, diyen Canan Karatay bu önerisinde tek bir şart koştu. İşte kebap yerken yapılmaması gereken tek önemli şey…

KEBABIN YANINDAN BUNLARI YEMEYİN

Karatay, kebabın hayvansal protein ve yağ içerdiğini, bunların da vücut için gerekli olduğunu anlattı. Kebabın, insülin hormonunu salgılatmadığını, bu hormonun da hastalıkların nedeni olduğunu vurguladı. Karatay, kebabın köy tereyağı, sızma zeytinyağı ve omega-3 balık yağı gibi sağlıklı yağlar ile yenmesi durumunda vücutta yağ biriktirmeyeceğini söyledi. Bu şekilde kilo kaybına da yardımcı olacağını vurguladı.

Karatay kebabın yanında ekmek, pilav, tatlı gibi şekerli ve karbonhidratlı yiyeceklerin tüketilmemesi gerektiğini uyardı. Karatay, bu yiyeceklerin vücutta yağa dönüştüğünü ve birçok hastalığa yol açtığını belirtti.

ŞEKERİN ZARARLARI

sekerinvucudazararlari-1024x640.jpg

Karatay, şekerin vücuda girdiğinde kan şekerini yükselttiğini, bunun da vücudu zehirlediğini söyledi. Karatay, vücudun, bu zehirden kurtulmak için pankreastan insülin hormonunu salgıladığını belirtti. Bu hormonun, kan şekerini trigliseride çevirerek yağ olarak depoladığını dile getiren uzman isim, bu yağların da beyin, kalp, göz gibi organlarda hasara yol açtığını söyledi. Karatay şeker hastalığının, felç, kalp krizi, katarakt gibi hastalıklara neden olduğunu da sözlerine ekledi.

Karatay, şekerin sadece tatlılarda değil, ekmek, pirinç, patates, makarna, baklava, börek, çay şekeri, meyve şekeri, şekerli içecekler, gazlı içecekler gibi karbonhidratlı yiyeceklerde de bulunduğunu hatırlattı. Karatay, bu yiyeceklerin yendiği zaman aslında şeker yemiş olunduğunu, bu yiyeceklerden uzak durulması gerektiğini, şeker hastalığının genetik olmadığını ve şeker tüketiminin bir sonucu olduğunu ifade etti. Karatay son olarak ailesinde şeker hastası olanların, onların yaptığı hataları yapmamaları gerektiğini tavsiyesini verdi.

Kaynak: Haber Merkezi

Kaynak:Haber Merkezi

Bu haber toplam 83 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.