Çamaşır makinesine kahve dökmeyi denediniz mi? Az bilinen temizlik tüyoları… Bu taktikler çamaşırlarınızı ilk günkü gibi yapacak

Çamaşır makinesine kahve dökmeyi denediniz mi? Az bilinen temizlik tüyoları… Bu taktikler çamaşırlarınızı ilk günkü gibi yapacak
Koyu renk kıyafetlerinizin zamanla solmasını engellemenin yolu çok basit. Çamaşırları yıkarken karşılaşabileceğiniz tüm sorunların pratik çözümleri var. İşte çamaşır temizliğinde püf noktalar…

Çamaşır makinesinde yıkadığımız kıyafetler zaman içinde renk solması sorunuyla karşılaşabilir. Özellikle farklı kumaş yapısındaki kıyafetler aşırı yıkamada renk solmasıyla karşılaşır. Koyu renk kıyafetlerinizin solmasını önlemek istiyorsanız yapacağınız çözüm çok basit. Çamaşır makinenize bir miktar kahve veya çay eklemeniz çok etkili olacaktır.

Şaşırtıcı gelse de çamaşırları yıkarken ters çevirmek en faydalı yıkama tekniğidir. Usta annelerimizin iyi bildiği ve uyguladığı bu teknik giysilerin zarar görmemesini sağlar. Çamaşır makinesinde kullandığınız leke sökücünüz bittiyse giysinizdeki lekeleri daha pratik yolla temizleme imkanınız var. Kir kumaşa karışana kadar beklemeden bulaşık deterjanı kullanmayı seçebilirsiniz.

ÇAMAŞIRLARI TERTEMİZ YAPAN TÜYOLAR

camasir-makinesi-temizleyen-kadin.jpg

Çamaşır lekesinin üzerine bir miktar deterjan dökerek bu lekeden kurtulabilirsiniz. Birkaç dakika bekledikten sonra giysiyi her zamanki gibi yıkamak yeterli olacaktır. Limon suyu ve kabartma tozu, ter lekelerini çıkarmada en etkili karışımdır. Bulaşık deterjanı ise ketçap ve sos lekelerinden kurtulmada etkilidir. Beyaz sirke kan lekelerini temizlemeye yardımcıdır.

Mürekkep lekelerini çıkarmak için süt kullanmalısınız. Mürekkep lekesi olan giysilerinizi sütün içine daldırın ve 40 dakika kadar bekleyin. Sütten çıkardığınız kıyafeti her zaman ki gibi makinede yıkadığınızda mürekkep lekesinden eser kalmayacak. Çikolata lekeleri ise en iyi hidrojen peroksit ve kerosen ile temizlenir. Fakat peroksit renkli giysileri mahvedebilir. Bu yüzden sadece beyaz kıyafetlerde kullanılmasına özen gösterilmelidir.

SPOR AYAKKABI VE ÇANTA TEMİZLİĞİ NASIL OLMALI?

Spor ayakkabılarınızı ilk günkü görünüme döndürmek istiyorsanız çamaşır makinesinde yıkamak yerine farklı alternatifler uygulayabilirsiniz. Hidrojen peroksit dendiğinde akla ilk gelenlerden biri de ayakkabı temizliğidir. Ayakkabınız zamanla kirlenip kötü koktuğumda perosit kullanabilirsiniz. Temizlemeye başladığınızda hidrojen peroksitin köpüğe dönüştüğünü göreceksiniz.

Ayakkabı gibi sırt çantalarını temizlemenin püf noktaları vardır. Sırt çantası çamaşır makinesine atıldığında her yeri temizlenmeyebilir. Makinenin görmediği ufak kısımları temizlemek için diş fırçası kullanabilirsiniz. Bu şekilde etkili bir temizlik elde edebilirsiniz.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı (İHA)

Bu haber toplam 72 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.