Çamaşır makinesindeki kireçleri temizliyor! 1 bardak dökmeniz yeterliymiş...

Çamaşır makinesindeki kireçleri temizliyor! 1 bardak dökmeniz yeterliymiş...
 hozathaber.com Muhabiri
Çamaşır makinesinde oluşan kireçleri yok etme tekniği! Ne leke kalıyor ne koku. İşte temizlik uzmanlarının o yöntemleri

Çamaşır makinesinin kireçlenmesi oldukça yaygın bir sorundur. Kireç, suyun içinde bulunan minerallerin birikmesi sonucu oluşur ve zamanla makinenin performansını olumsuz etkiler. Bu durumu önlemek ve makinenizin ömrünü uzatmak için şimdi sizlerle paylaşacağımız yöntemi kullanabilirsiniz.

ELMA SİRKESİ YÖNTEMİNİ DENEYİN

Mynet.com sitesinde yer alan bir içerikte; Elma sirkesiyle çamaşır makinesi temizliğinin detayları paylaşıldı.

Çamaşır makinesi evin en çok çalışan yardımcılarından birisi. Hal böyle olunca da kıyafetlerin üzerindeki leke ve tozlar yüzünden kir tutması doğal bir sonuç.

Özellikle yünlü kıyafetler yıkandıktan sonra çamaşır makinesinin kazanında ve lastikten yapılan contasında fazla miktarda kir bırakabilir.

Her evde bulunan elma sirkesiyle çamaşır makinenizi kolayca temizleyebilirsiniz. Bunun için yapılması gerekenler şöyle:

maxresdefault.jpg

Derin bir kabın içerisinde eşit miktarda elma sirkesiyle suyu karıştırın.
Bu karışıma batırdığınız bez ile çamaşır makinesinin kazanını silin.
Makinenin tamamen kirden arınabilmesi için elma sirkeli suyu kazanın içerisine dökerek kısa programda çamaşır makinesini çalıştırabilirsiniz.
Elma sirkeli karışımla çalışan makinenin hem içi temizlenir hem de borularındaki kireçler yok edilir. Bu temizlik yöntemini her ay 1 kez deneyebilirsiniz.

ALTERNATİF YÖNTEM: BULAŞIK MAKİNESİ TABLETİ İLE TEMİZLİK


Bulaşık makinesinin vazgeçilmez bir parçası olan tabletler aynı zamanda çamaşır makinesinin temizlenmesi ve kireçten arındırılması için de kullanılabilir. Bulaşık makinesi tabletlerinin hem bulaşıkları kirden arındırma, parlatma hem de kireç çözme özellikleri bulunuyor. Çamaşır makinesi temizliğinde tabletlerden yararlanmak için makinenin kazanına 1 adet attığınız tableti yüksek sıcaklıktaki bir yıkama programında çalıştırmanız gerekiyor.

İlgili Haberler
Bu haber toplam 46 defa okunmuştur