Burun tıkanıklığını açsın diye kullanılan spreyler bambaşka bir soruna neden olabilir! Uzmanlar uyardı…

Burun tıkanıklığını açsın diye kullanılan spreyler bambaşka bir soruna neden olabilir! Uzmanlar uyardı…
 hozathaber.com Muhabiri
Kış aylarında yaygın hale gelen salgın hastalıklar nedeniyle birçok kişi burun tıkanıklığı sorunu yaşıyor. Burun tıkanıklığından kurtulmanın yolları arasında burun açıcı spreyler bulunuyor. Ancak uzmanlar, bu spreyler konusunda vatandaşları uyarıyor. İşte

Soğuk havalar geldi ve etkisini yurt genelinde göstermeye başladı. Soğuk kış dönemlerinde yaygın hale gelen salgın hastalıklar, birçok sağlık sorununa neden olabilir. Özellikle oldukça sık şekilde görülen soğuk algınlığı, burun tıkanıklığı ile kişilerde hayat kalitesinin düşmesine neden olabilir. Nefes almakta güçlük yaratan burun tıkanıklığına karşı yaygın olarak burun spreyleri kullanılır ancak uzmanlar bu konuda uyardı.

Soğuk hava ile birlikte daha sık görülen soğuk algınlığı burun tıkanıklığına neden olabilir. Burun tıkanıklığından kurtulmanın en yaygın ve etkili yöntemlerinden biri de burun açıcı spreylerdir. Ancak uzmanlar bu spreylerin kullanımı konusunda vatandaşları uyarıyor. Uzmanlar, burun spreyleri ve damlalarında bulunan nazal karışımların, bambaşka bir soruna neden olabileceğini ifade ediyor. İşte detaylar…

BAŞKA SORUNLARA NEDEN OLABİLİR

kalici-burun-tikanikligina-dikkat-hipertansiyona-neden-oluyor-1622791516-1236.webp

Sağlık Bilimleri Üniversitesi Rektör Yardımcısı Mustafa Gerek, Habertürk’e yaptığı açıklamalarda burun spreylerinin sürekli kullanımının; bağımlılık ve bazı durumlarda cerrahi müdahale gereksinimlerine yol açabileceğini belirtti.

Gerek açıklamasında, “Tüm bunlara rağmen tıkanıklık devam ediyor ve burun içindeki yapısal bozukluk da burnu tıkayacak şekilde devam ediyorsa bazı cerrahi müdahaleler ile bunu düzeltmek mümkün olacaktır” sözlerini dile getirdi.

UZMAN İSİM BURUN TIKANIKLIĞI İÇİN DOĞAL YÖNTEMİN TARİFİNİ VERDİ

Uzmanlar, burun spreyleri ve damlaların bağımlılığa neden olabileceğini ifade ederken, Gerek da tıkanıklığın sağlıklı yollarla giderilebileceğini ifade etti. Gerek, “Ilık bir suyun içerisine bir çay kaşığı tuz, bir çay kaşığı karbonat karıştırıp, ılık suyu burnunuza çekmek suretiyle burnunuzda hem ıslaklığı hem de mekanik temizliği sağlamak mümkün” dedi.

Uzmanlar, burun tıkanıklığını gidermesi için yaygın şekilde kullanılan burun spreyleri ve burun damlalarının, nazal karışımlar nedeniyle uzun sürede bağımlılığa neden olabileceğini ifade etti. Bu nedenle uzmanlar, yoğun sprey kullanımının yanı sıra mümkünse doğal yöntemler ile bu tür tıkanıklıkların giderilmesini tavsiye ediyor.

Bu haber toplam 145 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.