Bu iki gıdayı aynı anda tüketen, hastalık ne onu bile bilmiyor: Tüm uzmanların beslenme programında mutlaka yer alıyor!

Bu iki gıdayı aynı anda tüketen, hastalık ne onu bile bilmiyor: Tüm uzmanların beslenme programında mutlaka yer alıyor!
Son zamanlarda pek çok beslenme uzmanının birlikte tüketmeyi önerdiği yoğurt ve kimyonun faydalarına ilişkin açıklama geldi. İşte kimyonlu yoğurdun vücuda faydaları…

Sindirim sisteminin doğru bir şekilde çalışması ve vücudun fonksiyonlarını sağlayabilmesi için mutlaka gerekli olan dengeli beslenme göz ardı edildiğinde pek çok sağlık sorunu da ortaya çıkmaya başlıyor. Bu noktada dengeli bir beslenme programının alışkanlık haline gelmesini öneren uzmanlar, aynı zamanda beslenme programında yer alması gereken bazı besinlere özellikle dikkat çekiyor. Uzmanların dikkat çektiği besinlerden olan kimyon ve yoğurt birlikte tüketildiğinde adeta mucizeler yaratıyor.

Birlikte tüketildiğinde gerçek mucizeleri ortaya çıkaran kimyon ve yoğurt ikilisi, son zamanlarda birçok beslenme uzmanının önerdiği kürler arasında yer alıyor. Bu karışımın faydalarına dikkat çeken uzman isimler, özellikle karışımın düzeli bir şekilde tüketildiğinde vücuda birçok faydayı aynı anda sağladığını söylüyor. Peki kimyon ile yoğurt birlikte tüketildiğinde ne olur? Kimyonlu yoğurdun faydaları nelerdir, neye iyi gelir? İşte kimyonlu yoğurdun faydaları…

KİMYON İLE YOĞURT BİRLİKTE TÜKETİLDİĞİNDE SİNDİRİM SİSTEMİNİ KORUYOR

nffd.jpg

Lezzetli baharatlardan biri olan kimyon, aynı zamanda sindirim sistemindeki hazımsızlığı gidermek adına da önemli bir işlev üstleniyor. Bu nedenle sık sık fasulye gibi gazlı yiyeceklerin içerisine atılması önerilen kimyonun yoğurtla birlikte tüketimi birçok faydayı beraberinde getiriyor. Halihazırda kemik ve kas gelişimine katkı sağlamasının yanı sıra bağırsak florasını güçlendirdiği bilinen yoğurt, içerisinde folat, tiamin ve E vitamini bulunan kimyon ile karıştırıldığında sindirim sistemi hastalıklarını önlemede vücuda yardımcı oluyor. Aynı zamanda bu ikili, vücutta hasara uğramış hücreleri de yeniliyor.

KİMYON İLE YOĞURT BİRLİKTE TÜKETİLDİĞİNDE KİLO VERMEYİ DESTEKLİYOR

Birlikte tüketildiğinde serbest radikallerle daha kolay savaşan kimyonlu yoğurt, kansere yakalanma riskini düşürmesiyle şimdilerde birçok uzman ismin önerisi arasında yer alıyor. EK olarak; hipertansiyon, Alzheimer, osteoporoz ve tip 2 diyabet hastalıklarının yaşanma ihtimalini epey düşüren bu karışım, rahat bir uyku için de gerçek bir reçete oluyor. Cildi yenilediği gibi kandaki insülin üretimini de üstlenen kimyonlu yoğurt, aynı zamanda metabolizmayı hızlandırdığı için kolay kilo vermeyi de destekliyor.

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 118 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.