Bildiğiniz tüm kek tariflerini unutun! Pastacıların bu tarifi ile kekleriniz kabından taşacak... İki malzeme yeterli

Bildiğiniz tüm kek tariflerini unutun! Pastacıların bu tarifi ile kekleriniz kabından taşacak... İki malzeme yeterli
 hozathaber.com İnternet Editörü
Puf puf kabaran kekler çay saatlerinin, misafir sofralarının vazgeçilmezleri arasında yer alır. Peki, kekin kabarması için dikkat edilmesi gereken püf noktası nedir? İşte ayrıntılar…

Ülkemiz gastronomisi oldukça gelişmiştir. Tarih boyunca pek çok medeniyete ev sahipliği yapan topraklarımızda birçok farklı yöreye ait lezzete rastlamak mümkündür. Et ve tavuk yemekleri özellikle Doğu Anadolu ve Güneydoğu Anadolu Bölgelerinin vazgeçilmezleri arasında yer alırken zeytinyağlılar ise Ege ve Akdeniz Bölgelerinin olmazsa olmazlarındandır. Karadeniz’de ise balık, damak çatlatan tariflere konu olur.

Ana yemekleri, başlangıçları ve ara sıcakları ile ünlenen Türk mutfağı, ayrıca tatlıda da oldukça başarılıdır. Ünü ülke sınırlarını aşan Antep baklavası, Hatay künefesi ve daha pek çok tatlı, yabancılar tarafından da oldukça beğenilir.

Yöresel yemeklerin ve tatlıların hazırlık ve yapım aşamaları birçok kişi için oldukça meşakkatlidir. Bu neden ile özellikle dost sofralarında ağır tatlılar yerine genel olarak pratik kek tarifleri tercih edilir. Yapımları her ne kadar kolay görünüyor olsa da keklerin yapımlarında da önemli püf noktalarına dikkat edilmesi gerekilir. Aksi takdir balon gibi sönen kekler, misafir sofralarını kabusa çevirebilir.

Her tatlıda olduğu gibi kekte de ürünlerin ölçülerine tam olarak uyulması gerekir. Aksi takdirde kek hamurunu tutturmak mümkün olmayabilir. Yanı sıra kekin kabarması için de bazı önemli noktalar bulunur. Pek çok kişi kekin kabarması için kabartma tozundan destek alsa da pastacılara göre bu tam olarak yeterli olmayan bir yöntemdir. Peki, kekin kabarması için ne yapılması gerekir? İşte ayrıntılar…

SADECE İKİ MALZEME İLE KABARACAK

kabaranannekeki.webp

Kek tariflerinin olmazsa olmazları arasında kabartma tozu yer alır. Genel olarak 1 paket şeklinde uygulanan bu içerik, kimi kişiler tarafından 2 hatta 3 paket olarak dahi tercih edilebilir. O kişiler, kabartma tozu ne kadar çok ise kekin o kadar fazla kabaracağını düşünürler. Ancak pastacılara göre bu, tam olarak böyle değildir.

Kabartma tozundan çok daha etkili bir reçete oluşturan uzmanlar, tatlı severlere seslendi. Her kek tarifinde uygulanabilecek olan reçeteye göre puf puf kabaran kekler için karbonat ve limon suyu yeterli.

KARIŞTIRIP BEKLEYİN

Sünger gibi kabaran kek için 1 çay kaşığı karbonat ile 5 damla limon suyunu karıştırın ve karışımı bir süre bekletin. Etkileşime giren karbonat- limon suyu karışımını kek harcınıza ekleyin. Kekin yapım aşamasını tamamladıktan sonra limon suyu ve karbonatın etkisini o benzersiz kabarmada göreceksiniz.

Bu haber toplam 74 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.