Beyaz ekmek tüketenlere uzmanlardan sert uyarı! Obezite, şeker, yağlanma... 'Uzak durun'

Beyaz ekmek tüketenlere uzmanlardan sert uyarı! Obezite, şeker, yağlanma... 'Uzak durun'
Her öğünde milyonlarca kişi tarafından severek tüketilen beyaz ekmeklere ilişkin uzmanlardan önemli açıklamalar geldi. Beyaz ekmek tüketiminin sanıldığı kadar faydalı olmadığını belirten uzmanlar, tüketicileri uyardı.

Besinlerin içerikleri ile insan sağlığı arasında nasıl ilişkiler olduğunu öğrenmek üzere çok çeşitli çalışmalar yürüten bilim insanları, özellikle rafine şeker, trans yağ gibi maddeleri içeren besinlerden mutlaka uzak durulması gerektiğini vurguladı. Çoğunluk ile paketli gıdalarda bulunan ve zeka geriliğinden obeziteye kadar pek çok rahatsızlığa zemin hazırlayan trans yağların hiçbir yaş grubu tarafından tüketilmemesi gerektiğini ifade eden uzmanlar, son olarak birçok kişi tarafından ‘masum’ olarak değerlendirilen beyaz ekmekler ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Kahvaltı, öğle ve akşam yemeklerinde milyonlarca kişi tarafından severek tüketilen beyaz ekmekler üzerine bir araştırma yürüten uzmanlar, birçok kişinin ekmek tercihinin yanlış olduğuna dikkat çekti. Tam buğday unundan yapılan ekmeklerin ve diğer unlu mamullerin dozunda tüketim durumunda insan sağlığına olumlu yönde katkı sunduklarını belirten uzmanlar, aynı durumun beyaz ekmekler için geçerli olmadığının altını çizdi. Peki, beyaz ekmek tüketmenin zararları neler? Niçin beyaz ekmek tüketmemeliyiz? İşte ayrıntılar…

BEYAZ EKMEĞİN ZARARLARI BELLİ OLDU

ekmek-zammi.jpg

Beyaz ekmek tüketiminin her yaş grubu için olumsuz getirilerinin olduğunu ifade eden uzmanlar, son dönemlerde yapılan bir araştırmanın sonuçlarını paylaştı. Her gün beyaz ekmek tüketmenin sonucunda ciddi sağlık problemlerinin ortaya çıkabileceğini ifade eden uzmanlar, beyaz ekmeğin öne çıkan zararlarını şu şekilde sıraladı:

- Gluten içerdiği için ciltte yağlanmaya ve akne oluşumuna yol açar.

- Vücudun gluten salgı sistemini etkiler ve sonuç olarak vücut sistemi gluten salgılayamayacak duruma gelir.

- Bağırsaklarda birtakım hasarlar meydana gelebilir.

- Yaşlanma belirtilerinin çok erken dönemlerde gözlenmesine yol açabilir.

- Glisemik indeksi çikolatan bile fazla olduğu için obeziteye sebep olabilir.

- Kan şekerini hızla yükselten karbonhidratlar içerdiği için şeker hastalığını tetikleyebilir.

ALTERNATİFLERE YÖNELİN

Beyaz ekmekten mümkün mertebe uzak durulması gerektiğini belirten uzmanlar, ‘Ekmek olmadan doymuyorum’ diyenlerin glutensiz ekmekleri veyahut da çavdar ekmeğini tercih edebileceklerini ifade etti.

Kaynak: Haber Merkezi

Kaynak:Haber Merkezi

Bu haber toplam 101 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.