Ekmeğe zam geldi! Tüm Türkiye'de bu fiyattan satılacak

Ekmeğe zam geldi! Tüm Türkiye'de bu fiyattan satılacak
Türkiye Fırıncılar Federasyonu Başkanı Halil İbrahim Balcı Türkiye genelinde ekmek fiyatlarının Temmuz ayı başından itibaren 7 ile 7.5 lira arasında olacağını açıkladı.

Fırıncılar Federasyonu Genel Başkanı Balcı, Ankara'da yaptığı açıklamada, 2022 yılında ekmek fiyatlarının 10 lira olacağına dair söylemleri eleştirdi. Kendilerinin tüm zorluklara rağmen ekmeği 5 liradan sattıklarını belirtti. Balcı, fırıncılıkla ilgisi olmayan kişilerin ve derneklerin ekmek fiyatları hakkında açıklama yapmasını doğru bulmadığını ifade etti. Un Sanayicileri Başkanı'nın da ekmek fiyatları konusunda açıklama yapmasını yanlış bulduğunu dile getirdi ve bu tür açıklamaların un fiyatları üzerinden yapılması gerektiğini vurguladı.

Balcı, yaptıkları çalışmalar sonucunda ekmek fiyatının 10 lira olmayacağını belirtti. Kilogram başına azami fiyatın 25 lira olduğunu ve ekmeğin 35,5 lirayı geçmeyeceğini öngördüklerini ifade etti. Temmuz ayı içinde bu fiyatın illerde uygulanmaya başlayacağını söyledi. Farklı illerde 200 gram ekmek için 7 lira veya 210 gram ekmek için 7,5 lira gibi farklı fiyatların uygulanabileceğini belirtti. Ancak kilogram başına düşen fiyatın 35,5 lirayı aşmayacağını ve en fazla bu seviyede olabileceğini ifade etti. Balcı, sektörün sorunlarını çözmeye çalışırken fiyat farkını minimum seviyede tutmaya gayret ettiklerini ve maksimum 35,5 lira üzerinde bir fiyat olmayacağını söyledi. (İLKHA)

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 79 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.