İstanbul Öncü, İhracat Artışında Hatay Lider

İstanbul Öncü, İhracat Artışında Hatay Lider
Ticaret Bakanlığı, bu yılın nisan ayına ait ihracat istatistiklerini açıkladı.

Türkiye'nin ihracat performansı Nisan ayı verileri açıklandı. İstanbul, 4 milyar 75 milyon dolarlık ihracatıyla listenin başında yer alırken, Kocaeli ve İzmir de önemli artışlar gösterdi. Öte yandan, Hatay Nisan ayında geçen yıla kıyasla en fazla artışı yakalayarak dikkatleri üzerine çekti.

İstanbul Liderliğini Sürdürüyor

İstanbul, 4 milyar 75 milyon dolarlık ihracatıyla yüzde 6,6'lık bir azalışla birinci sırada yer aldı. Kocaeli ise yüzde 2,9 artışla 2 milyar 439 milyon dolarlık ihracatla ikinci sırayı elde etti. Üçüncü sırada ise İzmir, yüzde 2,8 artışla 1 milyar 843 milyon dolarlık ihracatla kendine yer buldu.

Artış Lideri Hatay

2024 yılının Nisan ayında geçen yıla göre en fazla artışı sağlayan il ise Hatay oldu. Hatay, 217 milyon dolarlık ihracatıyla öne çıkarak listenin zirvesine yerleşti. Sakarya, Çorum, Mersin ve Kocaeli ise sırasıyla ikinci, üçüncü, dördüncü ve beşinci sıralarda yer aldılar.

Genel İhracat Artışı ve Ocak-Nisan Performansı

2024 yılı Nisan ayında Türkiye'nin toplam ihracatı yüzde 0,1 artış göstererek 19 milyar 271 milyon dolar olarak gerçekleşti. Ocak-Nisan döneminde ise ihracat yüzde 2,7 artışla 82 milyar 873 milyon dolarlık bir rakama ulaştı.

İhracatta Yükselen Trend

2024 yılında ihracat performansının artış eğiliminde olduğu görülüyor. Özellikle Hatay gibi illerin öne çıkması, Türkiye'nin ihracat çeşitliliğinin artması adına olumlu bir işaret olarak değerlendiriliyor. Bu olumlu trendin devam etmesi ve Türkiye'nin ihracat potansiyelinin daha da artması bekleniyor.

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 2 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.