Bingöl'de 2 bin 507 kök Hint keneviri ele geçirildi

Bingöl'de 2 bin 507 kök Hint keneviri ele geçirildi
Bingöl'ün Genç ilçesinde 2 bin 507 kök Hint keneviri ele geçirildi.

Bingöl'ün Genç ilçesinde gerçekleşen operasyon sonucunda, İl Jandarma Komutanlığı ekipleri uyuşturucu imalatı ve ticaretini önlemek amacıyla ilçe kırsalında arama ve tarama faaliyeti gerçekleştirmişlerdir. Bu operasyonda iki tarlaya ekilmiş toplam 2 bin 507 kök Hint keneviri bitkisi ve 280 metre sulama hortumu ele geçirilmiştir. Hint keneviri bitkisi, uyuşturucu madde elde etmek amacıyla kullanılan bir bitki türüdür.

Ayrıca, ilçe kara yolunda bir kontrol noktasında bir araçtan cisim atıldığı tespit edilmiş ve yapılan aramada iki parça halinde koli bandına sarılı 589 gram toz esrar bulunmuştur. Araçta bulunan G.K, M.A, E.A, Y.Ç. ve A.T. isimli şüphelilere yönelik "uyuşturucu madde imalatı ve ticareti" suçundan adli işlem başlatılmıştır.

Bu tür operasyonlarla uyuşturucu madde imalatı ve ticaretine karşı mücadele sürdürülmekte ve halkın güvenliği için önemli adımlar atılmaktadır. Valilik ve jandarma gibi güvenlik güçleri, bu tür suçlarla mücadeleyi etkin bir şekilde sürdürmeye devam etmektedir. (İLKHA)

bingolde-2-bin-507-kok-hint-keneviri-ele-gecirildi.webp

Bingöl'de 2 bin 507 kök Hint keneviri ele geçirildi

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 175 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.