CUMHURBAŞKANINA HAKARET'TEN HAPİS CEZASI İSTEMİ !!!

CUMHURBAŞKANINA HAKARET'TEN HAPİS CEZASI İSTEMİ !!!
2021 Yılının Temmuz ayında A.H. isimli şahıs 16 yaşındayken iddiaya göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik hakaret içerikli paylaşım gerçekleştirdi ve bu gerekçeyle suça sürüklenen çocuk hakkında Cimer'e şikayette bulunuldu.

2021 Yılının Temmuz ayında A.H. isimli şahıs 16 yaşındayken iddiaya göre Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yönelik hakaret içerikli paylaşım gerçekleştirdi ve bu gerekçeyle suça sürüklenen çocuk hakkında Cumhurbaşkanlığı İletişim Merkezi CİMER'e kimliği gizlenmiş şahıs tarafından şikayette bulunuldu.

2021 YILINDA BAŞLATILAN SORUŞTURMA 2 YIL SÜRDÜ

Savcılık tarafından başlatılan soruşturma iki yıl sürdükten sonra 2023 yılının Ocak ayında dönemin Adalet Bakanı Bekir Bozdağ tarafından suç tarihinde 16 yaşında olan A.H. hakkında dava açılması için izin verildi.

İKİ YIL SORUŞTURMA DAN SONRA CUMHURİYET SAVCISI ESASA İLİŞKİN MÜTALAASINI İKİNCİ DURUŞMADA SUNDU VE A.H. HAKKINDA HAPİS CEZASI TALEP ETTİ !!!

Bu gün görülen duruşmaya suça sürüklenen çocuk A.H. ve avukatı mazeret bildirerek katılım sağlamadılar. Duruşma savcısı esas hakkında ki mütalaasını sundu ve suç tarihinde 16 yaşında olan şu anda ise 18 yaşında olan suça sürüklenen çocuğun 1 yıl 6 aydan 4 yıl 6 aya kadar hapis cezası almasını talep etti.

DURUŞMA ERTELENDİ

Suça sürüklenen çocuk A.H.'ye ve avukatına esas hakkında ki mütalaaya karşı beyanda bulunmak üzere süre verildi ve duruşma 26 Eylül tarihine ertelendi. (İLKHA)

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 232 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.