“Üniversitelerarası Kurul’dan Jet Doçentlik!”

“Üniversitelerarası Kurul’dan Jet Doçentlik!”
 hozathaber.com Yazı İşleri Müdür
Munzur Üniversitesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü’nde araştırma görevlisi olan İlyas Kayaokay’a usulsüzce doçentlik unvanı verildiği iddiaları gündemdi.

Geçtiğimiz yılın Ağustos ayında doktorasnı bitiren Kayaokay, yaklaşık bir buçuk ay sonra, Ekim ayında “Filoloji Temel Alanı”nda doçentliğe başvurdu. Üniversitelerarası Kurul’un (ÜAK) doçentlik başvuru koşullarına göre doktorasını bitirenbir kişinin 10 puanı doktora öncesi, 90 puanını da doktora bittikten sonra olmak üzere en az 100 puanla başvurusunu gerçekleştirmesi gerekiyor.

Konuya ilişkin görüşlerine başvuduğumuz uzman akademisyenler, böyle kısa bir sürede doçentlik koşullarını sağlamanın mümkün olmadığını ve Türkiye tarihinde bir ilk olduğunu belirtti. Uzmanlara göre, aday yayınlarını bu kısa süre süre içerisine sıkıştırarak yayınlasa bile etik karşılanmayacağını ifade ediyor.

Diğer yandan doçenlik başvrusu için talep edilen şartlar arasında makale ve sempozyum koşullarını sağlamakla beraber ders verme zorunluluğu da bulunuyor. Oysa Kayaokay’ın bu 2 aylık süre zarfında ne kendi üniversitesinde ne de bir başka yükseköğrenim kurumunda, çalıştığı Munzur Üniversitesi’nin resmi onayını alarak verdiği bir dersin olmadığı tespit edildi.

Bu haber toplam 339 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.