Gamze Öksüz, doğadan bulduğu malzemeleri sanata dönüştürüyor

Gamze Öksüz, doğadan bulduğu malzemeleri sanata dönüştürüyor
 hozathaber.com İnternet Editörü
Gamze Öksüz, doğadan bulduğu malzemelerle dekoratif eserler üretiyor. Öksüz, “Malzemem de doğadan, ilhamım da doğadan. Doğadan aldığım ilhamla dekorasyon ürünleri tasarlıyorum. Bunların birçoğu geri dönüşüm” dedi.

Gamze Öksüz, Ankara'da doğadan bulduğu malzemeleri kullanarak dekorasyon ürünleri ve süs eşyaları üreten bir sanatçıdır. Dğadaki odun parçaları, bitkiler ve geri dönüşüm malzemeleri gibi çeşitli materyalleri kullanarak sanatsal eserlere dönüştürmektedir. Öksüz, evindeki atölyesinde bu ürünleri üretmekte ve stantlarda ve sosyal medya hesabında satışa sunmaktadır. Son 4 yıldır ahşap ev dekorasyonu üzerine tasarm ürünleri yapmaktadır ve son bir yıldır da bu tasarımlarını satışa çıkarmaktadır.

“DOĞANIN YÜKÜNÜ HAFİFLETİYORUM”

Öksüz, ilhamını doğadan aldığını vurgulamakta ve yaptığı işin geri dönüşüm olduğunu belirtmektedir. Doğadan bulduğu malzemeleri bir araya getirerek tasarımlar yapmakta, renklendirmekte ve bunları tablolara, anahtarlıklara veya kapı süslerine dönüştürmektedir. Bu şeilde doğanın yükünü hafiflettiğini ve geri dönüşüm yaparak sanat eserleri oluşturduğunu ifade etmektedir.

“GERÇEK BİR SANAT”

Gamze Öksüz, hiçbir eğitim almadan ve meak üzerine ürünler tasarlamaya başladığını belirtmektedir. hşap kesim bölümünde eşinin de desteğini aldığını söylemektedir. Çocukluğundan beri sanatla ilgilendiğini ve uzun yıllar takı tasarımıyla ilgilendiğinidile getiren Öksüz, doğadan aldığı ilham ve malzemelerle objeler yaratmayı sürdürdüğünü belirtmektedir. Kendi tabirine göre, bu sanat gerçek bir sanattır. Öksüz ayrıca Avrupa'daki şehirlerde gördüğü e tarzlarından etkilendiğni ve çalışmalarının birçoğunun bu tarzlara benzediğini ifade etmektedir. Eskitme tarzı çalışmaları sevdiğini ve bu tarzı daha çok tercih ettiğini de eklemektedir.

Bu haber toplam 184 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.