Tunceli'nin saklı güzelliği 'Kakber Şelalesi' doğaseverleri cezbediyor

Tunceli'nin saklı güzelliği 'Kakber Şelalesi' doğaseverleri cezbediyor
Tunceli'nin Ovacık ilçesinde, meşe ormanlarıyla kaplı bir vadide yaklaşık 20 metre yükseklikten akan Kakber Şelalesi, doğaseverleri cezbediyor.

Munzur Vadisi Milli Parkı, Ovacık ilçesinde yer alan doğa harikası alanlardan yalnızca biridir. Her mevsim farklı bir güzellikle karşılaşabileceğiniz Ovacık, kışın beyaz örtüsüyle, yazın ise yeşilin her tonuyla karşınızda. Özellikle mayıs-eylül arasında doğa meraklıları, fotoğrafçılar ve trekking severler için adeta bir cennettir.

Tarihi ve kültürel zenginliklerin yanında, doğanın tüm cömertliğiyle sunduğu güzellikleri de içinde barındıran Ovacık'ta, Munzur Çayı'nın kenarında kamp yapmak mümkündür. Ayrıca Munzur ve Mercan dağlarının zirvelerine doğru yürüyüşlerle, muhteşem buzul gölleri de keşfedebilirsiniz.

Buzlutepe köyünde, 20 metre yükseklikten dökülen Kakber Şelalesi, özellikle sıcak yaz günlerinde doğaseverlerin favorisi. İlçeden şelaleye ulaşmak için atılacak zorlu 2 saatlik yolculuğun ardından, bu doğa harikasını görmek için bir saatlik yürüyüş yapmanız gerekiyor. Ancak bu zorlu yolculuğun sonunda sizi bekleyen manzara tüm yorgunluğunuzu alacaktır.

Bölgeyi ziyaret eden Cüneyt Coşkun, Tunceli'nin doğal güzellikleriyle büyülendiğini söyledi. Kakber Şelalesi'nde sıcak yaz günlerinde serinleyip, balıklarla oyunlar oynayarak keyifli anlar yaşadığını belirtti.

ccccddddddddd.jpg
kakber şelalesi

Mardin'den Ovacık'a gelen Mesken Gümüş, kentin doğal güzelliklerinin yanı sıra, sıcakkanlı insanlarıyla da kendisini büyülediğini belirtti. Özellikle Kakber Şelalesi'nin sosyal medya fotoğraflarında gördüğünden çok daha etkileyici olduğunu dile getirdi.

Kamp ve doğa tutkunu Ata Ökten ise, bu cennet köşesinde unutulmaz anılar biriktirdiğini paylaştı. (İLKHA)

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 470 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.