Tunceli'de Keban Baraj Gölü'nde Ölü Balık Alarma Geçirdi!

Tunceli'de Keban Baraj Gölü'nde Ölü Balık Alarma Geçirdi!
Tunceli'nin Çemişgezek ilçesinde Keban Baraj Gölü kıyısında binlerce ölü balığın bulunması bölge halkını endişeye sürükledi. Olayla ilgili incelemeler başlatıldı.

Tunceli'nin Çemişgezek ilçesinin sakinleri, Keban Baraj Gölü kıyısında beklenmedik ve endişe verici bir manzarayla karşı karşıya kaldılar. Bölge halkı, baraj gölü sahilinde binlerce balığın cansız bedenleriyle karşılaştı.

İlk gözlemlere göre, Karaser ve Vişneli köylerinden gelen yerel halk, bu üzücü durumu fark edince hemen yetkililere haber verdi. Olayı görüntüleyen bölge sakinleri, bu beklenmedik durumun nedenini anlamaya çalışıyor.

Tunceli Tarım ve Orman Müdürlüğü'nden alınan ilk bilgilere göre, ekipler en kısa süre içinde bölgeye giderek, balık ve su örnekleri alacaklar. Alınan numunelerle bu ölüm olayının arkasındaki sebebin araştırılacağı belirtildi. Çevresel faktörlerin mi yoksa başka bir nedenin mi bu toplu ölümlere sebep olduğu henüz belirsizliğini koruyor.

keban-barajinda-baliklar.jpg

Bölge halkı, bu tür olayların tekrarlanmaması ve su kaynaklarının güvenliğinin sağlanması için yetkililerin detaylı bir inceleme yapmasını talep ediyor. Bu olay, bölgenin ekolojik dengesi ve yerel ekonomisi için de önem taşıyor. Olayın nedenlerinin araştırılması, benzer durumların önlenmesi için büyük önem arz ediyor.(İLKHA)

keban-golunde-cansiz-baliklar.jpg

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 810 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.