Tunceli'de Dağlık Alanda Ayak Bileği Kırılan Kişi Ambulans Helikopterle Hastaneye Nakledildi

Tunceli'de Dağlık Alanda Ayak Bileği Kırılan Kişi Ambulans Helikopterle Hastaneye Nakledildi
Tunceli'nin Nazımiye ilçesinde geziye çıkan 72 yaşındaki Mehmet Çelik Çakmak, Düzgün Baba Dağı'nda patikada yürürken düşerek ayak bileğini kırdı.

Tunceli'nin Nazımiye ilçesinde dağlık alanda yaşanan bir olayda, 72 yaşındaki Mehmet Çelik Çakmak isimli kişi patika yolunda yürürken düşerek ayak bileğini kırdı. Çevrede bulunanlar durumu bildirdi ve olay yerine İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü, sağlık ekipleri ve Munzur Arama Kurtarma Derneği üyeleri sevk edildi.

Ancak bölgenin sarp ve ulaşımın zor olması nedeniyle ambulans, Düzgün Baba Dağı'na ulaşamadı. Bunun üzerine Malatya'dan bir ambulans helikopter çağrıldı. Yardım ekiplerinin desteğiyle helikoptere taşınan Mehmet Çelik Çakmak, Tunceli Devlet Hastanesi'ne nakledildi ve tedavi altına alındı.

Bu tür olaylarda, dağlık ve zorlu arazi şartlarında ambulans helikopterleri, hastaların hızlı ve güvenli bir şekilde hastaneye taşınmasını sağlamak için kullanılır. Çakmak'ın ayak bileği kırığı nedeniyle acil tıbbi müdahaleye ihtiyacı olduğu için ambulans helikopter sevk edilmiştir.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı (İHA)

Bu haber toplam 98 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.