Kaçak pamuk dikeni bitkisi toplatan şüpheliye 244 bin lira ceza kesildi

Kaçak pamuk dikeni bitkisi toplatan şüpheliye 244 bin lira ceza kesildi
Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde, koruma altında olan pamuk dikeni bitkisini toplatan zanlıya, biyolojik çeşitliliği tahrip etmek suçundan, 244 bin lira ceza uygulandı.

Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde, koruma altında olan pamuk dikeni bitkisini toplatan bir zanlıya, biyolojik çeşitliliği tahrip etmek suçundan 244 bin lira ceza uygulandı.

İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Hamzalı köyü merasında bazı kişilerin koruma altındaki bir bitki türünü topladığı bilgisini aldıktan sonra Elazığ Doğa Koruma ve Milli Parklar Müdürlüğü ekipleriyle işbirliği yaparak harekete geçti.

Yapılan çalışmalar sonucunda, koruma altında olan pamuk dikeni bitkisini toplayan birçok şüpheli suçüstü yakalandı.

A.Y. isimli zanlı, işçilere pamuk dikeni bitkisini toplatma görevini vermiş ve bu eylemi karşılığında yevmiye ödemişti. Zanlıya biyolojik çeşitliliği tahrip etmek suçundan 244 bin lira idari ceza uygulandı.

Yaklaşık bir kamyon dolusu pamuk dikeni bitkisi toplandığı merada, yetkililer tarafından el konuldu. Bu tür durumlarda koruma altında olan bitki veya hayvan türlerinin toplanması veya zarar görmesi ciddi cezai yaptırımlarla sonuçlanabilir, çünkü biyolojik çeşitliliğin korunması önemlidir. (İLKHA)

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 91 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.