Tayyar Özkan, 47 Yıl Sonra Pülümür'de

Tayyar Özkan, 47 Yıl Sonra Pülümür'de
Dünyaca ünlü çizgi roman sanatçısı Tayyar Özkan, doğduğu topraklar olan Tunceli’nin Pülümür ilçesini Cemal Süreya Kültür ve Bellek Evi etkinlikleri kapsamında ziyaret etti ve kariyerini anlattı.

Dünya çapında tanınan çizgi roman sanatçısı ve "Mağara Adamı" (Caverman) karakterinin yaratıcısı Tayyar Özkan, 47 yılın ardından doğduğu topraklar olan Tunceli’nin Pülümür ilçesini ziyaret etti. Cemal Süreya Kültür ve Bellek Evi'nin düzenlediği 2023 etkinlikleri kapsamında katılımcılarla bir araya gelen Özkan, kariyer yolculuğunu ve çizim deneyimlerini slaytlarla paylaştı.

Özkan, Amerika'da başladığı çizgi roman kariyerinde dünya genelinde tanınan bir isim haline gelmiş olmanın gururunu yaşadığını belirtti. Kendi karakteriyle dünyada tanınırlığı yakalayan belki de tek Türk çizer olduğunu ifade eden Özkan, doğduğu topraklara katkıda bulunmanın önemine vurgu yaptı.

Çizimleriyle 40 farklı ülkede yer bulan Özkan, sadece çizgi romanla kalmayıp çizgi film ve resim alanlarında da çalışmalar yürüttüğünü ve bu süreçte üniversitelerde gençlere eğitimler verdiğini belirtti. Sanatçının doğduğu topraklara kattığı değerin önemine değinen Cemal Süreya Kültür ve Bellek Evi Genel Koordinatörü Ümit Altaş, Tayyar Özkan’ın global başarısının yanı sıra Pülümür’ün kültürüne kattığı değerle gençlere ilham kaynağı olduğunu vurguladı.

tayyar-ozkan-pulumurde.jpg

tayyar-ozkan-pulumurde-2.jpg

tayyar-ozkan3.jpg

Kaynak:İhlas Haber Ajansı (İHA)

Bu haber toplam 815 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.