Pülümür'de 24. Geleneksel Bal Festivali Başladı!

Pülümür'de 24. Geleneksel Bal Festivali Başladı!
Tunceli'nin Pülümür ilçesinde, organik bal üretiminin önemini vurgulamak amacıyla 24. Geleneksel Bal Festivali düzenlendi. İlk festivalin 1989 yılında başladığını belirten Belediye Başkanı Müslüm Tosun, doğanın ve arıların önemine dikkat çekti.

Pülümür ilçesi, Tunceli'nin organik bal üretim merkezlerinden biri olarak bilinir. Bu ününü kutlamak için 24. Geleneksel Bal Festivali düzenlendi. Pülümür Belediye Başkanı Müslüm Tosun, festivalin açılışında yaptığı konuşmada, ilk festivalin 1989 yılında başladığını ve dönemsel zorluklar nedeniyle bazen kesintiye uğradığını anlattı. Başkan Tosun, ilçenin doğal güzelliklerine dikkat çekerek, "Böyle bir coğrafyada yaşamak büyük bir şans. Buradaki doğal güzellikleri koruyarak geleceğe taşımak bizim görevimiz" dedi.

Tosun, doğanın insan için ne kadar önemli olduğunu vurgulayarak, "Bir arı kolonisinin bir kilo bal üretebilmesi için 14 milyon çiçeğe konması gerekiyor. Bu, doğanın kendi dengesini nasıl kurduğunu gösteriyor. Eğer arılar olmasaydı, insanların hayatta kalabileceği süre sadece dört yıl olurdu. Bu bilinçle, doğanın ve canlıların korunmasına önem vermemiz şart" ifadelerini kullandı.

Ayrıca, Pülümür ve Munzur vadilerinin koruma statüsüne alındığını belirten Tosun, bu kararın bölge halkı tarafından olumlu karşılandığını ifade etti. Başkan, festivalin ve projelerinin gerçekleşmesinde emeği geçenlere teşekkürlerini sundu.

Festivalde ayrıca, Pülümür Merkez Mahallesi Kalkınma Kooperatifi Başkanı Murat Ateş, arıcılığın sorunlarına dikkat çekti. Açılış programı, katılımcılara bal ikramının ardından sona erdi. Etkinlikler, arı üreticilerinin ziyaret edilmesi ve akşam gerçekleşecek konserle tamamlanacak.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı (İHA)

Bu haber toplam 1230 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.