"Munzur Üniversitesi'nde Prof. Dr. Kenan Peker Rektörlüğe Atandı, Prof. Dr. Ubeyde İpek'ten Görev Devralındı"

"Munzur Üniversitesi'nde Prof. Dr. Kenan Peker Rektörlüğe Atandı, Prof. Dr. Ubeyde İpek'ten Görev Devralındı"
Munzur Üniversitesi'nde yapılan atama sonucunda Prof. Dr. Kenan Peker, Rektörlük görevini devraldı.

6 Haziran 2023 tarihinde Resmi Gazete'de yayımlanan atama kararıyla Munzur Üniversitesi Rektörlüğüne Prof. Dr. Kenan Peker atanmıştır. Bu atamanın ardından akademik-idari personel ve konukların katılımıyla bir devir-teslim töreni düzenlenmiş ve Prof. Dr. Ubeyde İpek'ten Rektörlük görevini devralmıştır. Törende hem Prof. Dr. Kenan Peker hem de Prof. Dr. Ubeyde İpek birer konuşma yapmışlardır.

Törende konuşma yapan Prof. Dr. Ubeyde İpek, üniversitenin fiziki altyapısı ve akademik düzeyinin önemli bir noktaya geldiğini ifade etmiştir. Ayrıca, üniversitenin Stratejik Hammaddeler ve İleri Teknoloji Uygulamaları alanında 14 milyon Avro değerinde bir proje gerçekleştirdiğini ve bu proje kapsamında yapılan ihalelerle Türkiye ve Avrupa'nın en iyi cihazlarının üniversiteye getirileceğini belirtmiştir.

Prof. Dr. Ubeyde İpek, devredilen altyapı ve diğer yatırımlar sayesinde üniversitenin önümüzdeki yıllarda önemli başarılar elde edeceğine inandığını ifade etmiş ve Prof. Dr. Kenan Peker'in de yapacağı çalışmalarla üniversiteyi daha da ileriye taşıyacağından şüphe duymadığını vurgulamıştır. Konuşmasının sonunda Prof. Dr. İpek, Prof. Dr. Peker'e her zaman desteklerini sürdüreceğini dile getirerek görevinde başarılar dilemiştir.

Rektör Prof. Dr. Kenan Peker ise konuşmasına katılan konuklara teşekkür ederek başlamış ve Prof. Dr. Ubeyde İpek'in bıraktığı "bu güzel eserlere" sahip çıkacaklarını ifade etmiştir. Prof. Dr. Peker, İpek'in sekiz yıl boyunca yaptığı güzel çalışmalar için teşekkür etmiş ve akademik ve idari personel ile birlikte bu eserleri koruyacaklarını vurgulamıştır. Ayrıca, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın desteğiyle bu göreve geldiklerini belirterek görevlerinin ülkeye ve herkese hayırlı olmasını dilediğini ifade etmiştir.

Rektör Peker konuşmasının devamında üniversitenin değer üretme amacıyla var olduklarını ve her bireyin değer sisteminin bir parçası olduğunu vurgulamıştır. İnsanların çatışma değil, değer sisteminde çalışma anlayışına sahip olduklarını belirtmiş ve emek-değer anlayışıyla hareket eden arkadaşlara adaletli davranma ilkesiyle yöneticilik yaptıklarında işlerin daha kolay olacağına inandığını ifade etmiştir.

Kaynak:Haber Merkezi

Bu haber toplam 106 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.