Yeni asgari ücret açıklandı

Yeni asgari ücret açıklandı
Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun üçüncü toplantısı sonrası Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan yeni asgari ücreti açıkladı. Asgari ücret yüzde 34 artışla 11 bin 402 TL oldu

"Asgari Ücret Yüzde 34 Artışla 11 Bin 402 TL Olarak Açıklandı"

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Asgari Ücret Tespit Komisyonu'nun üçüncü toplantısı sonrasında yeni asgari ücreti açıkladı. Bakan Işıkhan'ın yaptığı açıklamaya göre, asgari ücret yüzde 34'lük bir artışla 11 bin 402 TL olarak belirlendi.

Bakan Işıkhan, açıklamalarında Türk-İş ve TİSK başkanlarına uzlaşmacı yaklaşımları için teşekkür ederek, TİSK Başkanının çalışma hayatıyla ilgili fayda odaklı yaklaşımının birçok olumlu sonuç doğurduğunu vurguladı. Ayrıca, Türk-İş başkanına da samimi ve yapıcı tutumu için minnettarlığını dile getirdi.

Bakan Işıkhan, yeni asgari ücretin Cumhurbaşkanı'nın enflasyona ezdirmeme kararlılığına uygun şekilde belirlendiğini ifade etti. Ayrıca, yeni asgari ücretin bayram öncesinde hayırlara vesile olmasını temenni etti.

Yapılan uzlaşma sonucunda, 2023 yılının ikinci yarısından itibaren brüt 13 bin 14 TL olan asgari ücret, net olarak 11 bin 402 TL olarak belirlendi. Bu, yüzde 34'lük bir artış anlamına gelmektedir. Ayrıca, 400 TL olarak uygulanan asgari ücret desteğinin de 500 TL olarak devam edeceği açıklandı. (İLKHA)

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 203 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.