Başkan Maçoğlu’ndan ‘yerel seçim’ çağrısı: 81 ilde kapı kapı gezelim

Başkan Maçoğlu’ndan ‘yerel seçim’ çağrısı: 81 ilde kapı kapı gezelim
Dersim Belediye Başkanı Fatih Maçoğlu, “Yerel seçimler önemli. Kapı kapı gezelim, 81 ilde, bütün ilçelerde devrimci halkçı yerel yönetimler programını anlatalım” dedi.

Dersim Belediye Başkanı Fatih Maçoğlu, bir yaz kampında yaptığı konuşmada yerel seçimlerin önemine vurgu yaparak, 81 ilde devrimci halkçı yerel yönetimler programını anlatmanın gerekliliğini ifade etti. Maçoğlu, seçim sürecinde kendilerini eleştirdiklerini ve halkla yeterince buluşamadıklarını belirtti. Seçimleri kaybettiklerini ancak yenilgi yaşamadıklarını söyledi.

Maçoğlu, sosyalistlerin mevcut olanakları halkın yararına kullanması gerektiğini ve aksi takdirde bu olanakların düzenin eline geçeceğini vurguladı. Sosyalistlerin kendi programlarıyla halka gitmeleri gerektiğini ve 81 ilde, tüm ilçelerde devrimci halkçı yerel yönetimler programını anlatmalarının önemli olduğunu ifade etti.

Ayrıca, Maçoğlu muhalefetin dışında kalarak yerel yönetim seçimlerinde devrimci halkçı yerel yönetimler programını desteklemeyi ve sürece müdahale etmeyi önerdi. Demokratik bir zeminde tüm olanakların halk, emekçiler ve ezilen kesimler tarafından kullanılması gerektiğini belirtti.

Bu açıklamalar, Fatih Maçoğlu'nun yerel seçimlerde sosyalist bir yaklaşım benimsediğini ve devrimci halkçı yerel yönetimler programını desteklediğini göstermektedir. Aynı zamanda, seçimlerde kendilerini eleştirdiğini ve halkla daha fazla etkileşimde bulunmaları gerektiğini ifade etmiştir.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı (İHA)

Bu haber toplam 82 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.