Başkan Geyik’ten festival programına katılım çağrısı

Başkan Geyik’ten festival programına katılım çağrısı
 hozathaber.com Muhabiri
Hozat Belediye Başkanı Seyfi Geyik, tüm Dersimliler ile Dersim dostlarını 21. Munzur Kültür ve Doğa Festivali Hozat programına davet etti.

Bu yıl 21.'si düzenlenen Munzur Kültür ve Doğa Festivali, "Madencilik Yağmasına Karşı Doğayı ve Yaşamı Savunuyoruz!" temasıyla 5 Ağustos 2023 tarihinde Hozat ilçesinde gerçekleştirilecek. Dersimli vatandaşların ve Dersim dostlarının büyük ilgi gösterdiği festival, doğa sevgisini, kültürel zenginliği ve yaşamı savunan bir tema etrafında birleşiyor.

Hozat Belediye Başkanı Seyfi Geyik, festivalin ilçede düzenlenmesinden dolayı büyük bir mutluluk duyduklarını ifade ederek, tüm Dersimlileri ve Dersim dostlarını bu özel etkinliğe davet etti. Geyik, "Bu festival, doğamızı ve yaşamımızı savunma çabamızın bir simgesi. Tüm halkımızı bu anlamlı etkinliğimize davet ediyoruz" dedi.

Munzur Kültür ve Doğa Festivali, Türkiye'nin en büyük kültür ve doğa etkinliklerinden biri olarak biliniyor. Her yıl binlerce kişi festivalin düzenlendiği Dersim'e akın ediyor. Festival, yerel ve ulusal sanatçıları, akademisyenleri ve aktivistleri ağırlıyor ve çeşitli kültürel etkinlikler, konferanslar ve atölyeler düzenliyor.

Bu yılki tema, "Madencilik Yağmasına Karşı Doğayı ve Yaşamı Savunuyoruz!" olacak. Bu tema, doğanın korunması, sürdürülebilir yaşam ve madencilik faaliyetlerinin çevre üzerindeki olumsuz etkilerine dikkat çekmeyi amaçlıyor.

Dersimliler ve Dersim dostları, bu anlamlı etkinlikte bir araya gelerek doğayı, yaşamı ve kültürel mirası savunacaklar. Festival, aynı zamanda bu önemli konulara dikkat çekerek toplumda bilinçlendirme yaratmayı hedefliyor.

Festival süresince katılımcılar, müzik dinletileri, dans gösterileri, çeşitli atölyeler ve konferanslarla dolu bir programla karşılanacaklar. Festivalin Hozat ayağı, yerel halkın ve ziyaretçilerin aktif katılımıyla, kültür, sanat ve doğa sevgisini bir araya getiren bir platform olacak.

Başkan Geyik ve festival organizatörleri, tüm Dersimlileri ve Dersim dostlarını bu anlamlı etkinliğe davet ediyor. Festival, doğa ve yaşam savunucusu herkesin katılımına açık.

Bu haber toplam 306 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.