Dersim'deki Munzur Festivali'ne Erişim Engeli

Dersim'deki Munzur Festivali'ne Erişim Engeli
 hozathaber.com Yazı İşleri Müdür
Türkiye'nin en büyük kültürel ve doğa etkinliklerinden biri olan Dersim'deki Munzur Festivali'ne devletin tutumu, halkın tepkisini çekti.

Türkiye'nin en büyük kültürel ve doğa etkinliklerinden biri olan Dersim'deki Munzur Festivali'ne devletin tutumu, halkın tepkisini çekti. Katılımcılar, festival alanına erişimde yaşanan aksaklıkların ve yavaşlatılan trafik nedeniyle oluşan uzun araç kuyruklarının halka zorluk çıkardığını belirtiyor.

Festival alanına giden yollardaki arama noktalarında yapılan ayrıntılı kontroller ve yavaşlatılan trafik, kilometrelerce uzunluğunda araç kuyrukları oluşturdu. Katılımcılar, bu durumun festivalin keyfini kaçırdığını ve halka eziyet çektirdiğini ifade ediyor.

Birçok katılımcı, sosyal medyada bu duruma dikkat çekerek devleti ve ilgili kurumları göreve çağırdı. Kontrollerin festival ziyaretçilerini caydırmak yerine, daha hızlı ve etkin bir şekilde gerçekleştirilmesi gerektiği belirtiliyor.

Festivalin düzenlendiği Dersim ilinde yetkililerden henüz bu konuda bir açıklama yapılmadı. Ancak, durumun düzeltilmesi için baskılar artıyor.

Munzur Festivali, her yıl binlerce insanı bir araya getiren ve çok sayıda sanatçı, akademisyen ve aktivistin katıldığı büyük bir etkinlik. Bu durumun festivalin genel atmosferini ve katılımcı sayısını olumsuz etkileyebileceği endişesiyle, halk ve festival organizatörleri ilgili kurumların bir an önce çözüm bulmasını talep ediyor.

Bu sorunun hızla çözülmesi, hem festival katılımcılarının hem de Dersim halkının talebi. Tüm gözler şimdi yetkililerin bu konudaki tutumuna çevrilmiş durumda.

Bu haber toplam 389 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.