TBMM'de bu hafta başlıyor!

TBMM'de bu hafta başlıyor!
 hozathaber.com Yazı İşleri Müdür
TBMM'de bu hafta gündem çok yoğun olacak. 28. Dönem birinci devrede görev yapacak Meclis Başkanlık Divanı oluşturulacak ve ihtisas komisyonlarına üye seçimleri gerçekleştirilecek. Partilerin grup toplantılarının da yapılması öngörülüyor.

Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlığı seçiminin ardından ilk toplantısını salı günü gerçekleştirecek.TBMM Genel Kurulda, Başkanlık Divanı ve ihtisas komisyonlarının partilere göre üye dağılımı yapılacak.Çarşamba günü AK Parti, CHP, YSP, MHP ve İyi Parti gruplarına düşen Başkanlık Divanı ve ihtisas komisyonu üyelerinin isimleri okunacak ve oya açık hale getirilecek.Üyeler seçilecek. İhtisas komisyonları üyeleri , Genel Kuruldaki üye seçiminin ardından en yaşlı üye başkanlığında toplanarak başkan, başkanvekili, katip üye ve sözcüden oluşan başkanlık divanını seçecek ve çalışmalarına bu şekilde başlayacak.

TBMM Bu Hafta Başlayacak

Perşembe günü ihtisas komisyonlarının başkanlık divanına seçilenler üyeler , Genel Kurulda isimleri okunacak.Meclis'te liderler kürsüde olacak. AK Parti TBMM Grubu üyeleri , partinin Meclis Başkanlık Divanı üyeleri ve grup organlarının belirlenmesi için çarşamba günü saat 11.00'de basına kapalı bir şekilde toplanacak. AK Parti Grup Başkanı Abdullah Güler ise , toplantıda yasama konularına ilişkin milletvekillerine bilgilendirme yapacak. Bu arada TBMM'de siyasi partilerin haftalık düzenledikleri grup toplantıları da iki aylık aranın ardından yeniden başlayacak. (İLKHA)

Bu haber toplam 175 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.