İkinci el otomobil alacaklar dikkat!

İkinci el otomobil alacaklar dikkat!
 hozathaber.com Muhabiri
Cumhurbaşkanlığı seçiminin ardından döviz kurunda yaşanan ani yükseliş, sıfır kilometre araçlarda yeni fiyat artışlarına sebep oldu. Zam dalgası kısa sürede ikinci el otomobil araç piyasasını da etkiledi.

Ekonomim'den Aysel Yücel'in yaptığı haberine göre, döviz kurundaki yükselişin ardından ikinci el otomobil piyasasına etkilerini değerlendiren Karakaş, “Kurdaki değişime bağlı olarak sıfır otomobillere gelen yüzde 7 ila yüzde arası zamlar hakkında şöyle konuştu , ikinci piyasasına da yansımaya başladı ifadelerini kullandı . Dijital bir piyasa olduğu için özellikle ilan sitelerine fiyat yansımaları artık 24 saati bulmuyor ifadelerini kullandı” açıklamasını yaptı. Karakaş, Kurban Bayramı’nın sebep olduğu etkisi, yaz aylarına giriş, kiralama sezonunun açılması ve araç tedarikinde yaşanan problemlere paralel haziran ayının son haftasına kadar ikinci el otomobillerde yüzde 4 ila yüzde 6 arasında fiyat artışı olabileceğini öngördüklerini söyledi. Karakaş, ikinci el piyasasında satışlara yönelik beklentilerini ve piyasayı şekillendirecek gelişmeleri şöyle özetledi:

"Yaz sezonu, kiralamanın artışı hızı, kurun artış hızı yatırım aracına dönüşe hizmet etmesi, gibi etkiler devam ederse ticaret hızlanır.

"Yaz sezonu, kiralamanın artışı hızı, kurun artış hızı yatırım aracına dönüşe hizmet etmesi vs, gibi etkiler devam ederse ticaret hızlanır. Bu durumda doğal olarak ikinci el araçlar'da adetler yükselmeye devam eder. İkinci el otomobil pazarında yılsonunda 7.5 milyon adetin üzerinde bir satış beklentimiz var diyerek ifadelerini kullandı. "Ekonomideki yeni yol haritasının sektörün kaderini belirleyeceğini ifade edip söyleyen Karakaş şunları ifade etti; “Hükümetin rasyonel ekonomi politikalarına dönüşü yabancı yatırımcı başta olmak üzere üretici olan markaları da Türkiye de yeni planlar yapmaya sevk edecek dedi. Yeni ekonomi politikalarına dönüş, sürdürülebilirlik, piyasanın tekdüze olması
gibi etkilerin minimum 3-4 ayda etkisini göstermesiyle vergide de farklı yöntem değişiklikleri öngörüyoruz. Özellikle elektrik otomobili teşvike yönelik vergisel anlamda tüketiciye avantaj yaratacak hamlelerin sektörde geniş yankı uyandıracağı kesin olarak bilinmektedir. Bu bağlamda kur, faiz, enflasyon dengesinde piyasa kendi yolunu bularak bir fiyatlama yapacak” diye konuştu. (İLKHA)

Bu haber toplam 194 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.