Ortaçağ ve 18’inci yüzyıl elbiselerini günümüze uyarlıyor

Ortaçağ ve 18’inci yüzyıl elbiselerini günümüze uyarlıyor
Uzun yıllar gazetecilik yaptıktan sonra mesleği bırakan Ayşe Sürme Aylu, yerleştiği Dersim'de tasarım yeteneğini aldığı eğitimlerle perçinledi.

Ayşe Sürme Aylu, evinin bir bölümünü atölyeye dönüştürerek 18. yüzyıl kıyafetlerini günümüze uyarladığı tasarımlar ortaya çıkarıyor. Gazetecilik mesleğini bıraktıktan sonra moda tasarımı kurslarına katılan Aylu, Dersim'e yerleşerek hayalini kurduğu tasarım elbiseleri dikmeye başlamıştır.

Aylu, Fransız ve Ortaçağ dönemine ait kıyafetleri günümüz trendleriyle harmanlayarak benzersiz tasarımlar oluşturuyor. Bu dönem kıyafetlerini dikmek ona tarihi bir yolculuk hissi veriyor ve heyecanlandırıyor. Dersim'e yerleştikten sonra bölgede her şeyin pahalı olduğunu ve istediği kumaşları bulmakta zorlandığını ifade ediyor.

Aylu, tasarladığı kıyafetleri hem dikmekte hem de mankenlere giydirmekte ve bunları Instagram üzerinden satışa sunmaktadır. Sosyal medya hesabı üzerinden müşterilere ulaşarak tasarımlarını sergilemektedir. Bu şekilde, kendine özgü tasarımlarıyla dikkat çeken Aylu, müşterilere ulaşarak ürünlerini satışa sunmaktadır.

Kaynak:İhlas Haber Ajansı (İHA)

Bu haber toplam 79 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.