Gaziantep'in yeni valisi göreve başladı

Gaziantep'in yeni valisi göreve başladı
Rize Valiliğinden Gaziantep Valiliğine atanan Kemal Çeber, valilik binasında düzenlenen törenle resmen görevine başladı.

Gaziantep'e atanan Rize Valisi Kemal Çeber, depremin izlerini silmek ve vatandaşların güvenli bir ortamda sağlıklı bir şekilde kalıcı konutlarına kavuşmalarını sağlamak için çalışacaklarını belirtti. Çeber, Gaziantep'te düzenlenen karşılama töreninin ardından gazetecilere açıklamalarda bulundu.

Çeber, Rize'de 5 yıl boyunca görev yaptığını ve şimdi çok özel bir şehir olan Gaziantep'e geldiğini söyledi. Gaziantep'in Evliya Çelebi'nin ifadesiyle "Şehr-i Ayıntab-ı Cihan" olduğunu belirten Çeber, Gaziantepli hemşerilere hizmet etmek için çaba göstereceğini ifade etti.

6 Şubat'ta yaşanan büyük deprem felaketinin Gaziantep'i de etkilediğini vurgulayan Çeber, özellikle Nurdağı ve İslahiye ilçelerinin çok fazla etkilendiğini dile getirdi. Çeber, depremin ardından yapılan çalışmaları yakından takip ettiğini ve önemli gelişmeler sağlandığını belirtti. Ancak, her şeyin normale dönmesi ve vatandaşların kalıcı konutlarına kavuşması için çalışmaların devam etmesi gerektiğini vurguladı.

Çeber, vatandaşların güvenli bir ortamda yaşayabilmesi için ellerinden gelen gayreti göstereceklerini ve devletin vaatlerini yerine getireceklerini ifade etti. Depremzedelerin tamamen bu felaketin izinden kurtulana kadar yanlarında olacaklarını ve güçleri, imkanları dahilinde her türlü desteği sağlayacaklarını söyledi. Çeber, göreve geldiği ilk gün Bakan ile birlikte Nurdağı ve İslahiye'yi ziyaret ettiklerinde, önemli ilerlemeler kaydedildiğini gördüğünü belirtti.

Vali Çeber'in açıklamalarına göre, Gaziantep'te depremin yaralarını sarmak ve vatandaşların güvenli bir yaşam sürdürebilmelerini sağlamak için sürekli çalışmalar devam etmektedir. (İLKHA)

Kaynak:İlke Haber Ajansı (İLKHA)

Bu haber toplam 49 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.