Türkiye Bankalar Birliği Başkanı: Merkez Bankası, Faiz Artırım Sürecini Ocak Ayında Tamamlayabilir

Türkiye Bankalar Birliği Başkanı: Merkez Bankası, Faiz Artırım Sürecini Ocak Ayında Tamamlayabilir
 hozathaber.com Muhabiri
Bankacılık Sektöründen Önemli Değerlendirmeler: Türkiye, 2023'te Büyüme Hedefini Yüzde 4,5 Olarak Belirledi, Enflasyon Yüzde 40-45 Bandında Şekillenecek.

Türkiye Bankalar Birliği Başkanı Alpaslan Çakar, Merkez Bankası'nın faiz artırım sürecini piyasa beklentisi doğrultusunda muhtemelen ocak ayı itibarıyla tamamlayacağı kanaatinde olduğunu ifade etti. Çakar, son çeyrek içinde Türkiye'de faiz indirim sürecine gidileceğini düşündüğünü ve Avrupa ile Amerika'dan ciddi sermaye girişi beklediğini belirtti. Türkiye'nin büyüme beklentisini 2023'te yüzde 4,5, 2024'te yüzde 4 olarak öngördü. Çakar, enflasyonun bu yıl yüzde 40-45 bandında şekilleneceğini düşündüğünü ve enflasyonun yapışkan olmadan düşürülmesi gerektiğini vurguladı.

ekonomi-banka.jpg

Bankacılık sektörünün toplam kredi büyüklüğünün 11,6 trilyon TL olduğunu ifade eden Çakar, özellikle kredi kartı harcamalarında düzenleme ihtiyacı olduğunu belirtti. Ayrıca, Türkiye'nin yurt dışı finansmanında olumlu gelişmelerin yaşandığını ve TL'nin cazip hale geldiğini söyledi.

ekonomi-bankacilik.jpg

Çakar, Türkiye'nin seçim sonrası döneminde olağanüstü bir fırsatla karşı karşıya olduğunu ifade ederek, bu dönemin doğru reformlar için kullanılması gerektiğini ve 2025'in bir sıçrama yılı olması için hazırlıkların tamamlanması gerektiğini belirtti.

Bu haber toplam 7 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.