Tunceli'de yaşayan çocuklu aileler dikkat! Bakanlık sene sonu desteğini duyurdu... Her ay 4358 TL yatırılacak

Tunceli'de yaşayan çocuklu aileler dikkat! Bakanlık sene sonu desteğini duyurdu... Her ay 4358 TL yatırılacak
Tunceli’de ve diğer illerde yaşayan anne babalara seslenen Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, çocukların eğitimleri için düzenli olarak nakit desteğinin verildiğini bildirdi. İşte ayrıntılar…

Ekonomik şartların iyileştirilmesi, enflasyonun düşürülmesi, kur farkının ideal seviyelere gerilemesi ve daha pek çok amaç doğrultusunda yeni uygulamalar üzerinde çalışılmaya devam edilirken bu süreçte devlet destekleri de hiç olmadığı kadar yakından takip edilmeye başlandı. Haneleri ve kişisel olarak ihtiyaç sahiplerini desteklemek amacı ile çok farklı başlıklar altında yardım modelleri geliştiren Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, son olarak çocuklu aileleri ilgilendiren SED yardımları ile ilgili bilgilendirmelerde bulundu.

Düzenli veyahut da kişinin maddi gelişimine bağlı olarak dönemli olarak finanse edilen SED yardımları ile ilgili bilgilendirmelerde bulunan Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, kasım ayı ödemelerinin hesaplara aktarılmış olduğunu bildirdi. Peki, SED yardımı kimleri kapsar? Kasım 2023 SED yardımı ne kadar? SED yardımı başvurusu nereden yapılır? İşte ayrıntılar…

582 MİLYON TL YATIRILDI

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı’nın ihtiyaç sahibi ailelerin eğitim gören çocuklarının masraflarını karşılanması amacı ile düzenlemiş olduğu destek modellerinden olan SED yardımları, yeni bir gelişme ile gündeme geldi. Kasım ayı SED ödemeleri ile ilgili açıklamalarda bulunan Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, hak sahiplerinin hesaplarına ilgili tutarların aktarılmış olduğunu ve bu ayın toplam yardım tutarının 582 milyon TL’yi bulduğunu bildirdi.

SED YARDIMI NE KADAR, NASIL BAŞVURU YAPILIR?

tl7-1.jpg

SED yardımı, ihtiyaç sahibi ailelerin çocuklarının eğitim seviyelerine göre farklı tutarlarda hesaplara aktarılmaktadır. E- Devlet sistemi üzerinden başvurulara açılmış olan eğitim desteği için belirlenmiş olan yardım tutarları, Kasım 2023 itibari ile şu şekildedir:

- Okul öncesi çocuklar için SED yardımı tutarı: 2 bin 521 TL

- İlkokul çocukları için SED yardımı tutarı: 3 bin 632 TL

- Ortaöğretim çocukları için SED yardımı tutarı: 3 bin 784 TL

- Yükseköğretim programlarında eğitim gören gençler için SED yardımı tutarı: 4 bin 358 TL

- Ortaöğrenim seviyesinde olan ancak okula devam etmeyen çocuklar için SED yardımı tutarı: 2 bin 421 TL

- Kurum bakımından ayrılmış olan çocuklar için SED yardımı tutarı: Bin 937 TL

Kaynak: Haber Merkezi

Kaynak:Haber Merkezi

Bu haber toplam 90 defa okunmuştur
HABERE YORUM KAT
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.